Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Gang vyděračů donutil podnikatele podepsat tučnou směnku! S pistolí u hlavy!

Gang vyděračů pod pohrůžkou zastřelení donutil podnikatele podepsat směnku
Gang vyděračů pod pohrůžkou zastřelení donutil podnikatele podepsat směnku  (Autor: profimedia.cz)
Autor: ČTK - 
13. února 2015
12:09

Gang vyděračů z Brna donutil podnikatele pod pohrůžkou pistolí podepsat stvrzenku na miliony korun. Zadrženi byli v tomto týdnu čtyři muži – dva Češi a dva cizinci. Počet obviněných se ale ještě může zvýšit. Hrozí jim až osm let vězení. 

Podezřelí údajně loni přinutili jedenatřicetiletého brněnského podnikatele pod pohrůžkou násilí k podepsání notářského zápisu, kterým stvrzuje vůči jednomu z vyděračů dluh ve výši několika milionů korun. Členové gangu se podle detektivů sešli s podnikatelem několikrát a vyhrožování stupňovali. 

Vydíraný podnikatel prý v minulosti vystupoval jako prostředník při obchodech s kovovým šrotem mezi podezřelými a dalším podnikatelem. „Při jednom z obchodů však společnost, zastoupená podezřelými, způsobila druhé straně škodu v řádech desítek milionů korun. Podezřelí začali po jedenatřicetiletém podnikateli požadovat, aby věc s poškozeným vyřídil. Jako záruku případného vymáhání škody ho donutili podepsat uvedený notářský zápis,“ popsal případ mluvčí Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Hanták. 

Podnikatel se sice podle policie snažil spor vyřešit smírně, ale údajní pachatelé fiktivní dluh předali někomu dalšímu a vydíraný obchodník skončil v exekuci. „Není vyloučeno, že počet obviněných se ještě rozšíří,“ uvedl mluvčí policejního protimafiánského útvaru Pavel Hanták.

Na případu pracovali detektivové od loňského listopadu a v pondělí 9. února zahájili v Brně zátah na podezřelé. Zadrželi dva Čechy a dva cizince ze zemí bývalého Sovětského svazu ve věku 38 až 45 let. Všichni byli obviněni z vydírání, za což jim hrozí dva až osm let vězení. Při domovních prohlídkách našli policisté podle Hantáka listinné důkazy a plynovou pistoli.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi