Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

18letý mrtvý řidič a pět zraněných: Hromadná nehoda na kluzké silnici na Prostějovsku!

Autor: ČTK - 
13. února 2015
09:44

Hned pět aut se připletlo do páteční nehody na Prostějovsku, která bohužel skončila tragicky. Jeden člověk na místě zemřel, dalších pět utrpělo zranění. Šlo o teprve 18tiletého řidiče, který autem narazil do stromu.

U Němčic nad Hanou dnes ráno havarovalo několik aut. Při nehodách podle informací ČTK jeden člověk zemřel, dalších asi pět zraněných odvezli záchranáři do nemocnice.

Na místě byla kluzká silnice, na možnost namrzající mlhy na Prostějovsku dnes upozorňovali i správci cest. Řidiči havarovali mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi. Auta tam měla kolize postupně.

Tragická nehoda se stala na silnici z Němčic nad Hanou ve směru na Prostějov po 07:00. "Z prvotního šetření vyplývá, že vozidlo Škoda Octavia se tříčlennou osádkou mělo ze zatím přesně nezjištěných příčin dostat na vozovce smyk a narazit do stromu. Při nehodě utrpěla jedna osoba vážná zranění, kterým na místě podlehla," řekla ČTK krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Na místě zasahovali také hasiči, kteří pomáhali s vyprošťováním lidí a při resuscitaci. Při zásahu u nehody, která skončila tragicky, byli svědky dalších kolizí. "Hasiči tak celkově zasahovali v úseku zhruba jednoho kilometru na čtyřech místech, celkově pomohli u ošetření šesti zraněných osob. Vozovka v tomto úseku byla doslova jeden led a byla nebezpečná i pro všechny zasahující složky," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Na zrádnost vozovky doplatil i sypač, který na místo dorazil. "I ten bohužel sjel částečně do příkopu a hrozilo převrácení. K místu byl přivolán vyprošťovací jeřáb, který pomohl dostat vozidlo zpět na komunikaci," doplnil mluvčí hasičů. Podle policie je silnice už průjezdná.

V Olomouckém kraji jde za poslední týden o třetí tragickou nehodu, při které zemřeli mladí řidiči. V úterý zahynul devatenáctiletý řidič po nárazu do stromu u Komárova na Olomoucku. Minulý týden zemřela stejně stará řidička při nehodě na Olomoucku, když s vozem ujížděla policistům. Na jejich pokyn odmítla zastavit, jela dál a nedaleko Těšetic narazila čelně do stromu.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi