Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodiče zavražděného Petra ze Žďáru se obávají: Vražedkyně u soudu neskončí!

Autor: dce - 
12. února 2015
18:19

14. října pronikla Barbora O. do budovy střední školy ve Žďáru nad Sázavou. Tam spustila doslova paniku, když chtěla zajmout jednu studentku jako rukojmí. Hrdina Petr chtěl svou spolužačku zachránit, ale zaplatil životem. Jeho rodiče se teď obávají, že vražedkyně za mřížemi neskončí.

Jsou to už téměř čtyři měsíce, co se ve Žďáru odehrála děsivá událost. Barbora O. tu zavraždila mladého studenta, který bránil svou spolužačku. Nožem ho bodla přímo do srdce. Barbora O. byla již jednou za podivný útok ve škole u soudu. Ten ji ale propustil do ústavní léčby. 

A stejného postupu se obává otec zesnulého Petra Kamil Vejvoda. Podle informací, které od policie zatím máme, to vypadá, že Orlová byla v době činu nepříčetná. Pravděpodobně skončí v psychiatrické léčebně nebo detenčním ústavu," řekl včera serveru Deník.cz.

Policistům prý stále chybí znalecký posudek. Kamil ale nechápe, co trvá tak dlouho. Navíc možnost nepříčetnosti u Barbory odmítá. „Vycházím z toho, že byla schopná si to dopředu celé naplánovat. Našla si na internetu město, kam pojede, a dopravila se tam. Sehnala si nůž, našla hotel, dokázala se i sama ubytovat. Nakonec šla do školy a chladnokrevně zabíjela. Moc dobře si byla vědoma toho, co dělá, protože vykřikovala, že chce, aby ji policisté zastřelili," uvedl Kamil Vejvoda. 

Za smrt svého syna ale Vejvoda neviní jen Barboru. Podle jeho slov selhal i systém, který ženu propustil na svobodu, i když útočila ve škole už v roce 2012. Vejvoda dodává, že od vražedkyně nedostali žádný dopis, který by vyjadřoval lítost nad činem, který provedla.

akko ( 12. února 2015 19:22 )

100% souhlas...je jedno jak na Tom je...vrah je vrah...zavrit a nepustit...

akko ( 12. února 2015 19:21 )

No to je zase blabol...Kdyby tobe nejaka mrcha zabila dite,asi by si nekoukala,jak na Tom je dusevne...Vrah je vrah a basta...Takova svine nema na svobode co delat...a v nejakem ustavu uz vubec ne...Zavrit a nepustit...Rodicu toho mladika je mi lito...

glindel ( 12. února 2015 18:48 )

 Proč? Vždyť je to duševně nemocný člověk.. To byste tam chtěl zavírat všechny, kteří se odlišují, včetně beznohých a hrbatých? Nejsme ve starém Řecku už

Zobrazit celou diskusi