Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Žena "Amerického snipera" tváří v tvář vrahovi svého muže: Zhroutila se v slzách

Autor: ljš - 
12. února 2015
16:37

Třásla se a pořád si kapesníkem utírala slzy... Vdova po nejúspěšnějším americkém odstřelovači Chrisu Kylovi, podle jehož příběhu byl natočen film Americký sniper, dnes vypovídala u soudu s jeho vrahem. V slzách popsala jejich poslední společný telefonát.

"Něco bylo špatně, když jsem s ním naposledy mluvila," vypověděla Taya Kyle v slzách u soudu. Manželovi telefonovala jen krátce předtím, než byl na střelnici spolu se svým kamarádem popraven. Protože zněl v telefonu podivně, napsala mu raději ještě esemesku, jestli je všechno v pořádku. Na tu už ale žádnou odpověď nedostala.

Přestože od smrti jejího muže uběhly už dva roky, musela svou výpověď několikrát přerušit a setřít si z tváře slzy. "Omlouvám se, nejsem nervózní, jen je toho na mě moc," řekla. Eddie Routh (27), vrah jejího muže, si z jejího svědectví dělal po celou dobu chladně poznámky.

Obhajoba chce soud přesvědčit, že Routh střílel v nepříčetnosti. Podle příbuzných trpí posttraumatickým syndromem. Obžaloba ho však líčí jako opilce a kuřáka marihuany, který zabíjel zvířata a ženy ohrožoval nožem.

Sniperova žena řekla, že se její manžel a Routh nikdy před osudným dnem nepotkali. Kyle prý k setkání svolil na naléhání Routhovy matky. Od roku 2009, kdy Kyle odešel do výslužby, totiž pracoval s veterány a pravidelně je bral na střelnice. Taya řekla, že její manžel věřil, že týden strávený venku je pro ně přínosnější než týden v nemocnici.

Současně přiznala, že Chris, po kterém jí zůstaly dvě děti, měl sám potíže s návratem do civilního života. Celou svoji kariéru totiž strávil za mořem a stal se nejúspěšnějším odstřelovačem v historii americké armády, když odstranil zřejmě až 255 nepřátel. Taya přiznala, že po návratu z Iráku ale začal pít a trpěl nočními můrami. "Trochu taky přibral, ale pořád vypadal skvěle," řekla.

tgbb ( 12. února 2015 22:30 )

to jí nevadilo ,masový vrah 160 obránců iráku je pro usa zmudy hrdina

tgbb ( 12. února 2015 22:29 )

ale klid ty hitlerovská sv**ině ,jsou to dvě mouchy jednou ranou

zelena.karkulka ( 12. února 2015 21:51 )

 Hroutit se měla,když se dověděla,že chrápe s vrahem

zkzkz ( 12. února 2015 19:29 )

zkzkz ( 12. února 2015 19:25 )

Zobrazit celou diskusi