Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Dům hrůzy, kde zemřela těhotná Romana: Lidé tu házejí z oken i psy!

Autor: Ivana Žáková - 
12. února 2015
05:03

Panelák, kterému nikdo neřekne jinak než dům hrůzy! V pátek z 10. patra vypadla těhotná Romana A. (†24). Zdaleka se ale nejednalo o jediný zdejší děsivý případ. Z 4. patra domu zase kdysi majitel vyhodil vlastního psa!

Věžák v Makarenkově ulici všichni znají jako dům hrůzy. Policie tam jezdí i několikrát do týdne. „Během pár měsíců jsme tam prověřovali opakované trestné činy ublížení na zdraví, týrání zvířat i obecné ohrožení. Řešili jsme i krádeže železných roštů za padesát tisíc korun,“ potvrdila deníku Aha! karvinská mluvčí Zlatuše Viačková.

Kvůli požáru v kočárkárně, který někdo úmyslně založil, museli hasiči evakuovat celé deváté patro. Jindy zase lidé utíkali z domu ven, protože se báli výbuchu.

Muž (61) vyšetřovaný pro obecné ohrožení nechal otevřené hořáky u sporáku, pootevřené dveře a odešel pryč. Chtěl, aby dům vylétl do vzduchu. Plyn se šířil po chodbě a jen díky citlivým nosům všímavých sousedů nedošlo k výbuchu.

„Jeho žena předtím chtěla spáchat sebevraždu. Vyskočila z osmého patra, ale zůstala viset na lešení. Pád ze čtvrtého patra ale nepřežil pes, kterého z okna vyhodil jeho majitel. Mám tady hrozný strach už dál bydlet,“ popsala Aha! Erika Deméterová, která se stará o batole.

„Strach mám, i když vycházím ven, nikdy nevím, jestli na mě něco nespadne,“ dodává. Právě ona se svým druhem byla svědkem i poslední tragédie, kdy minulý čtvrtek přišla o život její sousedka Romana A.

Romanu pustil partner

Romana A. s partnerem Martinem a kamarády oslavovali. „Začali se hádat... A Romča se chtěla zastat kamaráda a Martin ji shodil z okna,“ popsala nejlepší kamarádka Romany. Několik okamžiků ji měl držet za ruku z okna.

„Křičela na něj, ať ji vytáhne, že to není sranda. Křičela na něj, ať ji vyzvedne, že čeká jeho miminko… A on ji pustil,“ řekla TV Nova. Policie případ stále šetří, prozatím nikoho neobvinili.


Romana před několika lety spáchala neúspěšný pokus o sebevraždu. „Vyšplhala na stožár vysokého napětí. Výboj jí upálil ruku,“ prozradila její kamarádka. Od té doby používala umělou náhradu.

buban ( 12. února 2015 16:40 )

Poněkud mě překvapuje, že se tam bojí bydlet Erika Deméterová-přece svůj k svému, ne?

tupka.jentakjen ( 12. února 2015 13:26 )

Bydlím tam, 3. patro

petrkramnypresident ( 12. února 2015 10:44 )

Přesně tak, zjistit, kde se hází čoklové z okna, vzít prostěradlo a chytit ho do něj, pak hned odvézt do poslanecké kantýny

bibijana ( 12. února 2015 10:32 )

tupka.jentakjen:píši nejen poslancům,ale už se chystám napsat něco ohledně týrání,množení a převážení těchto psů přes hranice, do Bruselu.Nejhorší je,že ti,co ochranu zvířat mají v popisu práce a jsou za toto královsky placení,vlastně nic nedělají.Napiš mně sem svůj e-mail a já Ti přepošlu,co jim píšu .Blesku,napiš o hromadné euthanázii psů v útulku Ostrava! 

tupka.jentakjen ( 12. února 2015 10:22 )

Jako že by toho čokla měli jít chytat nebo co?  

Zobrazit celou diskusi