Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Dívka najednou přibrala desítky kilogramů! Když je náměsíčná vyjídá lednici!

Autor: dce - 
12. února 2015
07:01

Kate začala v prvním roce na univerzitě neskutečně rychle přibývat na váze. Během rok ua půl přibrala tolik, že musela projít čtyřmi velikostmi oblečení. Nakonec zjistila, že trpí vzácnou poruchou - není totiž jenom náměsíčná, jí ze spaní!

Kate tvrdí, že ačkoliv si nikdy jídlo neodpírala, její stravovací návyky se nezměnily. Absolutně netušila, kde vzala tolik kilo navíc. Jednoho rána se ale probudila pokrytý balícími papírky od čokolády. Nakonec jí s diagnózou pomohl lékař.

Kate trpí zvláštní formou náměsíčnosti, kdy jí ze spaní. Prostě se zvedne a doslova vyžere ledničku - to na co má její podvědomí chuť zdlábne i ve spaní. Někdy to jsou pytlíky chipsů, jindy o byly čtyři porce boloňských špaget. Opravdový extrém byla ovšem půlka bochníku sýra.

Jenže to nebylo jen přibýrání na váze, co jí trápilo - neustále se hádala se spolubydlícími nad mizejícím jídlem. Lékaři ale vše prokoukli - Kate touto zvláštní porucho utrpí, protože užívá léky na obsedantně kompulzivní poruchu, jde totiž o jeden z jejich vedlejších účinků.

Ačkoliv léky vysadila, porucha jí zůstala. Tak se teď zamyká v pokoji, ale ani to příliš nepomáhá. Jediné, co teď může dělat je navštěvovat každý den posilovnu, aby spálila ty tisíce kalorií, které do sebe naláduje každou noc.

popocatepetl ( 12. února 2015 09:37 )

Na anglických kolejích a ubytvnách pro studenty je jedna kuchyň a jedna lednice třeba pro 20 studentů. Bochník sýra? Takové ty bochníčky holandských sýrů jsou běžně mezi půl kilem a kilem.

popocatepetl ( 12. února 2015 09:32 )

Pak se taky může stát, že ji ráno spolubydlící najdou zkolabovanou před lednicí po hypoglykemickém šoku. Může to být důsledkem poruchy metabolismu, organismus dovede dělat různé věci, když se brání kolapsu. Ale ona trpí obsedantní poruchou (nevíme na co), a tak problém může být spíš být z toho, že ta její posedlost je na jídlo. Jestli se jí o jídle i zdá, třeba po nějakých bláznivých dietách, ve snu se třeba jde nacpat. Děvče by hlavně mělo dodržovat železně pravidelnou životosprávu a režim, ale to je zrovna za studií dost těžké a z velké dálky by se mělo vyhnout všem podivným dietám. Podle článku to je první podezření. Víte ale, kolik dnešních mladých holek je popletených všelijakým bulvárem a ničí si zdraví dietami?

popocatepetl ( 12. února 2015 09:11 )

Vymyšlené to nebude, totéž se totiž v mládí, také na vysoké, dělo i mně. Přes kopírák, i s těmi hádkami o snězené jídlo a o ten nepořádek po ránu (člověk ve snu jí, ale drobky neuklízí). Nebylo to po žádných lécích. Děvčeti by doktoři měli v první řadě dát do latě produkci inzulínu a hladinu cukru v krvi.

aronak ( 12. února 2015 08:41 )

Tady má někdo bujnou fantazii. Chtěla bych vidět tak narvanou lednici u studentů na koleji, aby byla schopná sníst na posezení půl bochníku sýra. Vždyť to nemá doma nikdo běžně, i když má domácnost několik členů. Nechápu, co je za problém, aby si lednici zamkla (určitě má šikovného kamaráda, který by ji s tím pomohl) a zámknout skříň, kde mají ostatní jídlo, jistě také problém není. Chudák holka - v noci zamknutá v místnosti, klíč kdoví kde a potřebuje na záchod...

Zobrazit celou diskusi