Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dominik Hašek o kauze Evy Michalákové: Dětí jí vzali neprávem!

Autor: shp, ČTK, Etienne Bláha - 
9. února 2015
18:08

Eva Michaláková, která bojuje s norskými úřady o odebraného Denise (9) a Davídka (6), přiletěla do Česka! V Praze se sešla s tatínkem, sestrou a hokejistou Dominikem Haškem (50), aby probrala postup při úterní schůzce s premiérem. Někdejší hvězda NHL se jí snaží s případem pomoci. Podle slavného gólmana jí syny vzala norská sociálka neprávem.

Ke stolu se za petiční výbor na podporu návratu dětí Michalákových do ČR posadil i hokejista Dominik Hašek. „Tu pomoc rodině Michalákových považuji za svoji občanskou povinnost a vedou mě k tomu jasná fakta,“ uvedl slavný gólman. K petici se připojil sice nedávno, ale s o to větším úsilím.

Prozradil, že nahlédl do spisu a že v něm jsou informace o údajném zneužívání a bití. „Samozřejmě, že tam tyto věci jsou. To, že někdo něco říká, ale ještě neznamená, že je to pravda a že maminka nemá vídat své děti. Podle mého názoru byly děti mamince odňaty neprávem,“ dodal Hašek.

Video Maminka, které v Norsku sebrali děti - Etienne Bláha, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Na schůzku dorazila i sestra Zuzana Sovková, která si u norského úřadu zažádala o vzetí synovců do vlastní péče, a tatínek Jiří Pavelka. „Vidím větší šanci v tom, že má sestra požádá o svěření dětí do své péče. Potom, až se děti dostanou do ČR, se budu snažit já prostřednictvím českých úřadů dostat děti do péče. To si myslím, že je snazší cesta,“ řekla Eva Michaláková o pomoci své sestry.

Všichni na schůzce vnímali slova prezidenta Miloše Zemana pro Blesk, kde srovnal norský úřad pro děti Barnevernet s nacistickým programem Lebensborn. „Je to vyjádření přehnané, ale rozumím, proč pan prezident tato slova řekl,“ řekla Michaláková.

Maminka plánuje schůzku s premiérem Bohuslavem Sobotkou, kde bude probírat pomoc ze strany českého státu. „Není dostatečná především ze strany Úřadu pro mezinárodně právní ochranu dětí,“ postěžovala si matka.

Co řekl v rozhovoru pro Blesk prezident?

„Víte, co to byl Lebensborn? To bylo nacistické zařízení, kde byly vychovávány árijské děti. A ti dva kluci Michalákovi jsou vlastně v pěstounském zařízení, které se podobá Lebensbornu tím, že ta matka se s nimi může setkávat pouze dvakrát ročně patnáct minut, nesmí s nimi mluvit česky, nu a ty děti jsou tedy jiným slovem odnárodňovány.“

marlen5 ( 10. února 2015 10:40 )

To jsem zvědavá, kdo se do toho případu bude ještě montovat. Pan Hašek to opravdu spasí!!!! Nikdo z nás nezná spis, takže nevíme co se tam děje . Matka samozřejmě prezentuje průběh své výchovy tak, aby byla přijímána okolím. Pan Hašek by se měl držet své hokejky a nehrabat se do něčeho, čemu nerozumí a vynášet překotné soudy. Měli bychom vyčkat, až norsko zveřejní dokumenty týkající se těchto dětí, pak se možná budeme všichni divit...

jerry ( 10. února 2015 06:21 )

Vyhlásil bych Norsku válku.

ninka64 ( 9. února 2015 23:40 )

http://www.kdejemojedite.cz/?p=95

ninka64 ( 9. února 2015 23:38 )

stydím se že jsem Nor...http://www.kdejemojedite.cz/?p=95

ninka64 ( 9. února 2015 23:37 )

http://www.kdejemojedite.cz/?p=95

Zobrazit celou diskusi