Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Čeští muslimové odhalili tváře a protestují proti terorismu: Ne mým jménem!

Autor: dce - 
9. února 2015
14:15

Vlna odporu proti islámu, která se zvedla po útocích v Austrálii a Paříži, si vyžádala odpověď i od samotných muslimů. Po celém světě, a nyní už i u nás, protestují proti generalizování muslimů jako teroristů desítky lidí. Kampaň má název „Ne mým jménem!“

Kampaň organizace Hate Free má otevřít oči lidem, kteří házejí všechny muslimy do jednoho pytle. Připojuje se tak k britské verzi s názvem „Not in my name“. „Po útocích v Paříži nás oslovili někteří z muslimů, kteří v České republice žijí, s prosbou o spolupráci na jejich veřejném odsouzení násilí a terorismu,“ uvedli autoři iniciativy. 

Úkolem bylo nafotit několik dobrovolníků, kteří svou fotografií jasně ukáží postoj proti terorismu. „Jako muslimové žijící v České republice důrazně odsuzujeme násilí páchané ve jménu islámu a jasně se od něj distancujeme. Věříme, že tragédie a zločiny, které se ve jménu islámu dějí, včetně nedávných útoků v Paříži, nejsou součástí našeho náboženství. Přejeme si, aby česká společnost slyšela náš hlas a znala náš odmítavý postoj. Lidé zneužívající islám k dosažení svých cílů nejednají naším jménem a zde je naše veřejné vystoupení proti nim.“ Tak zní prohlášení všech portrétovaných.

Nejprve se přihlásilo pár lidí, postupně se ale hlásili další – nakonec nafotili 28 dospělých a 5 dětí. Lidé si myslí, že to je jedna homogenní skupina, ale to je samozřejmě nesmysl. O Češích se přece taky nedá říct: všichni jsou stejní,“ uvedl pro server Lidovky.cz autor fotografií Lukáš Houdek.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jana999 ( 10. února 2015 10:57 )

mě nepřesvědčí, já nesouhlasím se zvěrstvy, které provádí veškeré víry a proto jsem ateista, jedině tak se dokáží od toho distancovat, jinak je to jen pokrytectví.

donpadre ( 10. února 2015 00:42 )

 Vsichni muslimove do jednoho jsou bastardi!Sebral bych je vsechny at tahnou do ***e!Je to jen spina a musime se ji rychle zbavit dokud je cas!

datelobecny ( 9. února 2015 23:54 )

Ty by ses pos.ral strachy, i kdyby jsi viděl modrookého blonďáka s kalachem.

deratizator ( 9. února 2015 23:51 )

Přesně - víš h0vn0 jaká e realita, buzničko, ale držkuješ.

deratizator ( 9. února 2015 23:49 )

Jdu si číst Lee Childa, buzničky. S váma je to stejně ztráta času. Jenom melete co jste někde slyšeli. A kdybyste viděli ručníkaře s kalachem, tak se poserete strachy do textilu. Čau.

Zobrazit celou diskusi