Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Mladí opilí Dánové už řádí v Praze a ve Špindlu: Močení na domy, zasahovala sanitka

Autor: dce - 
9. února 2015
10:15

Prahu čekají neklidné dva týdny – sjíždějí se k nám totiž studenti ze severu Evropy, kterým teď nastaly dva týdny jarních prázdnin. K nám je ale nelákají památky, ale spíše nízké ceny alkoholu a bujarý noční život. Policisté se na ně ale letos připravili!

V únoru mají školáci z Dánska, Norska a Švédska jarní prázdniny. A pro mnohé z nich to znamená několik dní neřízeného opíjení se v české metropoli. Bezpodmíněčně je nejvíc lákají naše ceny a fakt, že často zde nalijí i nezletilým. A právě na to budou dohlížet desítky policistů.

Plán, jak dohlédnout na zhruba tři tisíce mladých „turistů“, je jednoduchý – každý večer budou do ulic a zejména do proslulých barů a hospod vyrážet desítky policistů, kteří budou kontrolovat, zda se v podnicích nenacházejí opilí mladiství, či zda se jim zde dokonce nenalévá alkohol. Na dodržování zákona budou dohlížet i policisté ze severských zemí.

Už včera do Prahy dorazilo zhruba 1 700 Dánů a Švédů. A právě včera měli policisté už plné ruce práce. Zajistili několik opilých mladistvých, a jednoho Švéda dokonce odvezla sanitka, nakonec ale skončil na záchytce. Jednoho mladíka dokonce policisté nachytali jak na Václavském náměstí močí na dům!

Severští mladiství jsou v Praze nechvalně proslulí kvůli minulým rokům, kdy v opilosti zničili vybavení mnoha hotelových pokojů. Na všem mají podíl i samotné cestovní kanceláře, které Prahu popisují jako „místo pro levnou zábavu“.

Praha ovšem bude možná letos velkého náporu studentů ušetřena - asi 700 Skandinávců totiž tráví prázdniny ve Špindlerově Mlýně.

havran2 ( 9. února 2015 12:44 )

SVATÁ PRAVDA!

tgbg ( 9. února 2015 12:25 )

Jenom ať řádí. Já taky řádím!

aronak ( 9. února 2015 12:16 )

Ochranu a zásah policie bych jim dala k úhradě. Když nevědí co s penězi, tak mohou přispět do naší státní kasy.

petrkramnypresident ( 9. února 2015 11:53 )

Policajti už mají z toho věčného škrábání se na pr_deli odřeninu na zadku, tak se jim musí přidělit nějaké postávání a buzerace

labirintoa ( 9. února 2015 11:49 )

Asi tak... To je výsledek severské výchovy

Zobrazit celou diskusi