Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Čína zabavuje toaletní papír! Vůdcem Hongkongu si nikdo ... utírat nebude!

(ilustrační foto)
(ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
Autor: ČTK, zrk - 
8. února 2015
08:15

Karikatury Leunga Čchun-jinga jsou všude. I na toaletním papíru a papírových kapesníčcích. Čína je zabavila. Tisíce rolí toaleťáku se nesmí použít. Prodejem tohoto papíru získávala finance Hongkongská Demokratická strana, ta zabavení zboží označila za porušení svobody projevu.

Úřady zabavily 7600 rolí toaletního papírů a 20.000 balení papírových kapesníků přímo v továrně. Leung je nyní u hongkongské veřejnosti silně nepopulární a zboží, které ho zesměšňuje, jde dobře na odbyt, upozorňuje server BBC.

Demokratická strana uvedla, že loni při oslavách čínského Nového roku toaletní papír s Leungovým vyobrazením vyprodala a letos plánovala jeho další prodej, aby získala finance.

Místopředseda strany Lo Kin-chej prohlásil, že hodnota zabaveného zboží činí zhruba 12.900 dolarů (asi 315.000 Kč). Dodal, že úřady zabavení zboží nijak nezdůvodnily.

V Hongkongu, který se v roce 1997 vrátil pod čínskou správu, se loni konaly rozsáhlé demonstrace volající po větších politických svobodách. Peking sice povolil Hongkongu volby, ale hodlá si zachovat dohled nad výběrem kandidátů.

e.44 ( 8. února 2015 14:00 )

Já už použila toaleťák daňové přiznání, pětitisícovku, euro,......, už jsem si vytřela i Zemanem, zas tak drahý to není a za ten pocit to stojí a nemusí to člověk stříhat a mačkáním zjemňovat jako Rudý právo, když se kdysi nedal toaleťák sehnat

zaviracispendlik ( 8. února 2015 11:20 )

u nás bych si ráda utírala zadel Kadlem a Kalouskem, jenže cena toaleťáku by byla vysoká a tak zůstanu u standardu. Za totáče jsme bojovali proti režimu, na kadibudkách bylo nastříhané Rudé právo, vlastně byla demokracie, protože nám to nezakazovali

Zobrazit celou diskusi