Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílená péče o seniory: Důchodkyně zhubla v lazaretu 20 kg! Případ jako z Přerova

Autor: ČTK, lbc - 
8. února 2015
17:09

Kšefty s nemohoucími a s důchodci odkryla kontrola České obchodní inspekce. Zařízení pro seniory v Nupakách u Prahy vybírá od klientů a jejich příbuzných i 20 tisíc měsíčně, přitom nemá ani povinnou registraci.

„Provozovatelům Domova U Věže, který nemá oprávnění k poskytování sociální služby, hrozí pokuta až milion korun,“ řekla mluvčí středočeského hejtmanství Nicole Mertinová. Senioři by se měli co nejdříve přestěhovat.

„Maminka je tu od listopadu a zhubla přes 20 kg. Slíbili nám, že ji převezou do nemocnice na zavedení břišní sondy, ale vůbec to neudělali. Je to tady divné,“ řekla iDNES.cz Blažena Novotná z Čelákovic.

Některé rodiny klientů se obrátily na policii a na ombudsmanku, která se případy zanedbávání péče o seniory začala zabývat. Kontrola odhalila například šílený chudobinec v Přerově, kde se staral o 40 postižených nemohoucích pacientů jeden člověk z personálu.

Pár dní po odhalení někdo odvezl část klientů do nemocnice v Brně, kde je nechal ležet v čekárně. Včera případ podle FTV Prima pokračoval tím, že ubytovaným dokonce přestali dávat jídlo!

doktormediciny ( 9. února 2015 14:46 )

Odpověd viz výše.

doktormediciny ( 9. února 2015 14:45 )

Osobně bych celý člnek posauzoval se načnou reservou.Pokud ti klienti nebyli schop ni dojít na záchod a něja,ký zpoůsobem to bylo vyřešeno/ t. zv. koferník/, pak se to moc nelišilo od jiných zařízení

doktormediciny ( 9. února 2015 14:43 )

Ad illis komentář: Přečetl jsem si Vaše řádky. Herečka XY měla maminku ve státní nemocnici po mozkové mrtvivi. Sdělila že jí dali jídlo na noční stolek a pak odnesli.To jemntak pro Vaši informaci. Já osobně jsem měl otce na Léčebně dlohodobě nemocných. Kdyřž jsme přišli na návštěvu slezls postele, šel k odpadkovému koši a chtěl jíst co tam bylo. Jídloí rý at mu nedáváme, že se pokálí...

illis ( 8. února 2015 23:40 )

sars Není co dodat, nesuďte když neznáte bližší informace.

sars ( 8. února 2015 21:48 )

 Babinka tam zhubla dětičky to věděli a stejně ji tam nechali, co dodat. ..?

Zobrazit celou diskusi