Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Tajný plán pro Ukrajinu: Demilitarizové pásmo a autonomie pro povstalce!

Německá kancléřka a francouzský a ruský prezident probírali několik hodin mírový plán pro Ukrajinu u kulatého stolu.
Německá kancléřka a francouzský a ruský prezident probírali několik hodin mírový plán pro Ukrajinu u kulatého stolu.  (Autor: ČTK, EPA, Reuters)
Autor: ČTK - 
7. února 2015
17:01

Mírová iniciativa, kterou francouzský prezident a německá kancléřka Angela Merkelová ve čtvrtek a v pátek představili v Kyjevě a v Moskvě, počítá s demilitarizovaným pásmem a větší autonomií povstaleckých oblastí. Plán byl politiky označen za jednu z posledních šancí k zastavení bojů na východě Ukrajiny.

Prezident francouzské televizi řekl, že návrh, o němž se stále jedná, počítá s vytvořením demilitarizovaného pásma, které by na každé straně demarkační linie sahalo do hloubky 50 až 70 kilometrů. Zároveň se vyslovil pro zvážení větší autonomie rebelů a území, jež nyní kontrolují.

"Myslím, že je to jedna z posledních šancí... Jestliže se nám nepodaří dosáhnout trvalé mírové dohody, velmi dobře víme, jaký bude scénář. Má jméno, říká se tomu válka," řekl prezident ještě před rozhovorem s France 2 po návratu z Moskvy, kde společně s Merkelovou o novém plánu v pátek hovořil s ruským prezidentem Vladimirem Putinem.

Sama kancléřka dnes v Mnichově na mezinárodní bezpečnostní konferenci prohlásila, že si není jistá, zda její a Hollandeova schůzka s Putinem věnovaná situaci na Ukrajině povede k řešení ukrajinského konfliktu. Zdůraznila ale, že krizi nelze vyřešit vojensky, a postavila se proti dodávkám zbraní ukrajinské armádě, které žádá Kyjev a po kterých se stále hlasitěji volá v některých západních metropolích, zejména v USA.

Před cestou do Kremlu hovořili Merkelová a Hollande o mírovém plánu ve čtvrtek v Kyjevě s ukrajinským prezidentem Petrem Porošenkem, podle jehož dnešního vyjádření by návrh mohl fungovat.

tgbg ( 7. února 2015 20:05 )

Á překlad Meine Kampf.

tgbg ( 7. února 2015 20:05 )

At žije nejlepší prezident a politik Barack Obama!!Fuck Off teroristické organizaci Rusku!

tgbg ( 7. února 2015 20:04 )

At žije nejlepší prezident a politik Barack Obama!!Fuck Off teroristické organizaci Rusku!

tgbg ( 7. února 2015 19:48 )

Na hladový ruský dobytek vedený nesvéprávným autistou platí jedině bič a kulka.

smrk ( 7. února 2015 18:15 )

Hoď si mašli debile !!!!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi