Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Matka pilota, kterého upálili teroristé z ISIS: Žalem jí puklo srdce!

Autor: shp - 
7. února 2015
16:35

Tak velký žal neunesla. Nebohé matce upáleného jordánského pilota Maáze Kasásby, za jehož smrtí stojí teroristé z ISIS, puklo smutkem srdce. Podle rodinného přítele den poté, co se dozvěděla o brutální smrti svého milovaného syna.

Již po zveřejnění záznamu nelidské popravy Kasásby se objevily zprávy o znepokojujícím stavu jeho matky Saafii. Žena těžce nesla zajetí svého syna, a když se dozvěděla, že mu hrozí poprava, psychicky se zhroutila.

Na veřejnosti přesto vystoupila s fotkou svého syna a prosbou o jeho záchranu. Marně. Pilot byl zaživa upálen v kleci jako zvíře. To zdrcená žena neunesla.

Den po smrti vězněného syna jí žalem puklo srdce. Na Twitteru to oznámil rodinný přítel Abu Ward Al-Raqqawi.

Maáz Kasásba byl v zajetí ISIS od loňského prosince. Poté, co se jeho stíhačka zřítila nedaleko syrské Rákky.

Podle expertů byl popraven možná již na začátku ledna. Video zachycující jeho smrt však bylo zveřejněno až po zkrachovalém jednání o výměnu íránské atentátnice Sadžídy Rišáví. Tu Jordánsko popravilo.

borjar ( 8. února 2015 08:24 )

 Cirkev vždycky upalovala lidi aby ziskala jejich majetky . Spravedlivý proces církvím majetky zabavil ..Nečas a Topolánek za podpory ČSSD jim to vrací . Byko by dobře nejdřív někoho upalit .

keep.smiling ( 8. února 2015 01:57 )

kristova noho!! - to je tedy ale názor!! ) tak za prvé, nejen církev katolická v minulosti upalovalam, ale vždy!§ to bylo ve "spolupráci" s vysoko posavenými měšťany, soudci, někdy i šlechtou. A nejen že získávali majetek věnováním od věřících, ale taky nájezdy, loupením, atd. atd. To je sice vše hezké, že to zmiňujete, ale doba je dnes jiná, je mnohem větší vzdělanost lidí (ve středověku uměl málokdo číst a psát!!), vzdělání sebou nese i jiné kladné věci, je to přínos pro vědu, techniku, poznání, a u lidí, kteří mají všeobecné vzdělání. t.j. např. u nás v Evropě, není místo pro myšlení středověku se všemi jeho zápory!! To bychom také mohli žít jako tehdy mnoho lidí, bez všech vymožeností naši doby. Takže poukazovt na to, co bylo, to není dobře. Porovnávat současnost jejich a současnost naši, to jen lze!

babana ( 7. února 2015 21:30 )

To by pak s ním bylo asi totálně k nevydržení

babana ( 7. února 2015 21:17 )

Ani USA a ani Rusko nechce vzájemnou válku. Jen plaší a bubákují, zastrašují. Sem tam nějaký ten konflikt jinde, ukázat svou "sílu"... Majitelé zbrojních firem, nadnárodní ekonomická mafie nemá zájem na válce mezi USA a Ruskem. Vědí, že to by byl během pár hodin totální konec.... a oni nemají zájem na svém konci. Množení majetku, prodej zbraní, atp., to je zajímá, nikoliv jaderná či obdobná likvidace planety.

babana ( 7. února 2015 20:53 )

V minulosti zase běžně někdo vzal po hlavě jiného kamenem a nikdo to neřešil, taková byla doba. Tak když tedy, podle tebe, nevyčítat těm zlořádům to, co dělají, ježto to v minulosti bylo běžné, tak se můžeme mlátit kamením a klackama po palici - co by nám to tedy měl kdo vyčítat.

Zobrazit celou diskusi