Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vaši sousedé nemají sníh na střeše? Nabonzujte je, pěstují trávu, vyzývá policie!

Autor: shp - 
6. února 2015
21:30

Venku je pod nulou, sněží, ale vaši sousedé přesto nemají na střeše bílou pokrývku jako vy? Napráskejte je, určitě nelegálně pěstují marihuanu, vyzývá občany v nizozemském Haarlemu policie.

Strážci zákona rozjeli netradiční kampaň na Twitteru, který zásobují výstražnými hlášeními o tom, že byste měli udat své sousedy, pokud nemají na střeše v chladném počasí sníh.

Rostliny marihuany totiž potřebují velké teplo, kvůli kterému může sníh na střeše roztát. Sice v domě může být třeba teplomet nebo jiný ohřívač, ale na to policie zjevně nemyslí.

Udavačské praktiky sice připomínají rudou éru komunismu, ale policie v nich přes protesty části obyvatelstva pokračuje. A slaví první úspěchy.

Vyšetřovatelé odhalili pěstírnu marihuany u sourozenců v Arkelu poblíž Rotterdamu. Měli v ní celkem 364 rostlin. A dařilo se jim.

Hon za nelegálními pěstírnami není v Nizozemsku nic nového. Ovšem udavačské praktiky, to je skutečná novinka.

V Nizozemsku je ve většině provincií prodej marihuany legální pouze při členství v coffeeshopech, které neprodávají drogy cizincům. Výjimku tvoří velká města s hojným turistickým ruchem, jako Amsterdam a Rotterdam.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

jeromeklapka ( 7. února 2015 09:54 )

9rot a mne ako baráčnikovi je jasné,že hento na snímke je radová zástavba,postavená jednou firmou,takže asi aj zaizolované rovnako ako aj vedľajšie zľava a sprava

jeromeklapka ( 7. února 2015 09:49 )

Obluda,ty budeš tiež z inej sorty - po uliciach by museli pobehovať stovky policajtov a sledovať IBA strechy

naidka ( 7. února 2015 08:50 )

Tak budou příště pěstovat marijánu ve sklepě.

sars ( 7. února 2015 07:48 )

 To je dobrá chu. ..a..

9rot6 ( 7. února 2015 05:22 )

Tohle může vymyslet jen kretén,každému baráčníkovi musí být jasné, že když se v domě topí a nemá zaizolovanou střechu,tak asi na střeše nebude sníh,ale tak už to chodí,když se ve školách učí "krávoviny" namísto základních zákonů fyziky, hlavně,že všichni vědí,že je důležitý facebook a jiné vymoženosti moderní doby,ale,že teplo stoupá vzhůru,vědí snad jen učitelé !

Zobrazit celou diskusi