Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Italský policista zdrogoval a znásilnil Češky, kterým nabízel couchsurfing

Autor: ČTK, simao - 
6. února 2015
15:17

Nabízel ubytování zahraničním turistkám. Na jeho inzerát reagovaly i Češky. Italský policista Dino M. však nyní čelí obvinění, že zneužil situace. Svou dámskou návštěvu údajně v několika případech utlumit silnými léky a znásilnil! Udala ho 16letá dívka, která k Italovi přicestovala i s matkou. Ta přitom spala údajně ve druhém pokoji!

Italský policista Dino M. čelí obvinění ze znásilňování zahraničních turistek, kterým poskytoval ubytování prostřednictvím internetu tzv. couchsurfingem (noc zdarma na gauči). O případu dnes informovala agentura AFP s odvoláním na italské justiční zdroje.

Podle výpovědí postižených se 35letý hostitel, který na internetu vystupoval pod nickem Leonardo M., choval první den neobyčejně příjemně. Dívky prováděl po městě a vodil do restaurací. Druhou noc jim ale podával víno se silnými utišujícími prostředky a poté je znásilňoval.

16letou dívku našla její matka nahou!

Muže zadržely úřady již před rokem na základě udání 16leté Australanky, která vypověděla, že se následujícího dne ráno probudila nahá v jeho posteli. Podle informací Blesk.cz ji tam objevila její matka, která přicestovala do italské Padovy i s dcerou. Policistu však raději udaly v Benátkách, obávaly se, že má v Padově policista známosti.

Pachatel sice tvrdil, že ženy s ním měly pohlavní styk dobrovolně, ale vyšetřovatelé u něho našli 40 dávek silného anxiolytika, což je přípravek předepisovaný k léčbě úzkostných stavů.

K dispozici jsou svědectví celkem 14 dívek z Polska, Kanady, Portugalska, Německa, USA, Hongkongu, ale i Česka! Tři dívky již podaly trestní oznámení pro znásilnění. Muž byl v rámci vyšetřování nejprve v domácím vězení, ale protože i pak si dokázal k sobě nalákat přes internet nejméně další dvě ženy, policie ho nakonec zatkla a dala do vazby. V polovině března čeká pachatele soud.

Na případ upozornila síť nezávislých investigativních novinářů z Českého centra pro investigativní žurnalistiku, které se podařilo získat svědectví řady Italových obětí, včetně jedné dívky z České republiky.

Víte o tomto případu italského "znásilňovače" více? Máte stejné či podobné zkušenosti z couchsurfingu? Piště na tip@blesk.cz!

mandat ( 6. února 2015 17:38 )

Uz ten inzerat je podezrely. Kdo v dnesni dobe nabizi ubytovani zdarma a extra jen holkam. Takoveho zapasnika SUMU z Japonska by neubytoval.

mandat ( 6. února 2015 17:35 )

Nechapu,jak muzou rodice nechat samotnou 16 letou holku s cizim chlapem a proc nezletila pije alkohol??????????????

univerzalnizena ( 6. února 2015 17:07 )

šouu kali š ou.taliiiiiiiiiiiiiiiii

vog.ht. ( 6. února 2015 15:48 )

znásilňil????? který dementní hov.ado to psalo?

univerzalnizena ( 6. února 2015 15:20 )

to muselo bejt supéééééééééééééroooooooooooooo

Zobrazit celou diskusi