Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Duchovní Islámského státu odsoudil popravu Jordánského pilota! Budou ho kvůli tomu soudit!

Autor: ČTK - 
6. února 2015
12:19

Jeden z duchovních radikální organizace Islámský stát kritizoval upálení zajatého jordánského pilota. IS za to duchovního odvolal z jeho funkcí a postaví ho před soud. Podle syrské opozice mu hrozí smrt. Islámský stát zajal pilota Maáze Kasásbu v prosinci, když se jeho stroj zřítil nad severem Sýrie. Na protest proti účasti Jordánska v koalici bojující proti radikálům byl pilot upálen v kleci. 

Tento čin, zaznamenaný na videu, kritizovalo mnoho islámských duchovních jako čin odporující víře muslimů. Patřil k nim i saúdskoarabský klerik, který působil v řadách IS a svou kritiku vyjádřil v syrském městě Al-Báb na setkání náboženských představitelů Islámského státu. Řekl tam, že osoby zodpovědné za tuto vraždu by měly být souzeny. Syrští ochránci lidských práv, kteří situaci v Sýrii sledují z exilu, dnes oznámili, že duchovnímu hrozí smrt. 

Znalci islámu upozorňují, že mrzačení lidí je zapovězeno, a to i ve válce. Islámský stát ale vydal vlastní náboženský edikt, který upálení povoluje. 

Jordánsko i po ztrátě pilota pokračuje v náletech na cíle IS a v bezprostřední reakci rychle popravilo dva vězněné teroristy. Jednou byla žena, kterou IS požadoval k výměně.

Video Džihádisté zaživa upálili vězněného pilota! Jako zvíře v kleci! - Reuters
Video se připravuje ...

babana ( 6. února 2015 16:56 )

babana ( 6. února 2015 16:55 )

Vidím to takto: salámismus je zločinná ideologie a byla stejná v době, kdy nějaké USA neexistovaly.  

petrchpraha ( 6. února 2015 14:29 )

na tvym fotřikovi

petrchpraha ( 6. února 2015 14:25 )

tak běž a pomož mámě

petrchpraha ( 6. února 2015 14:25 )

asi to nasříkal do díry vedle..bohužel to pak už nahnědlý vyteklo do tý správný a takhle to dopadlo

Zobrazit celou diskusi