Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Šílené názory arabského imáma: »Každý, kdo urazí proroka, musí umřít! I když to odvolá!«

Autor: ČTK - 
6. února 2015
10:28

Muslimové uspořádali po lednovém útoku na pařížskou redakci týdeníku Charlie Hebdo četné protesty proti hanobení svého proroka. List se ho podle nich dopouštěl publikováním karikatur Mohameda. A udělal to podle nich znovu i po útoku, při němž před měsícem zahynulo 12 lidí. Teď navíc vůdci islámských radikálů vyzývají k útokům na západní cíle!

I ti z francouzských muslimů, kteří po atentátu dvou francouzských muslimských radikálů vyjadřovali strach z toho, že s nimi budou házeni automaticky do téhož pytle, se nemohou se solidárním heslem Je suis Charlie ztotožnit. „Pro muslima je prorok Mohamed důležitější než vlastní rodiče,“ řekl jeden z nich. Redakce Charlie Hebdo prý byla předem varována, a přesto si dál z proroka dělala legraci. Většina francouzských muslimů se ale shoduje v tom, že vražda není přiměřený trest. 

Organizace islámské spolupráce (OIC), která sídlí v Saúdské Arábii, týdeníku pohrozila žalobou. Šéf OIC a bývalý saúdskoarabský ministr kultury Ijád Madaní označil zveřejnění nového čísla Charlie Hebdo s další kresbou Mohameda na obálce za „pitomý krok, na nějž je třeba reagovat právními prostředky“. „Studujeme evropské a francouzské zákony, abychom mohli zahájit kroky proti Charlie Hebdo,“ dodal.

Saúdskoarabský imám Ísá Asírí se nechal slyšet, že „vraždy jsou jediný jazyk, jemuž židé a křesťané rozumějí. Zesměšňování Proroka je akt odpadlictví. Každý, kdo se toho dopustí, muslim nebo bezvěrec, musí být zabit, a to i když to odvolá,“ řekl Asírí. 

Radikálové z Islámského státu vyzvali muslimy k dalším útokům na západní cíle. Hodlají prý považovat za nepřátele každého, kdo takovou příležitost, jestliže se mu naskytne, nevyužije. 

mr.remy ( 18. března 2015 18:30 )

Benešovy dekrety by se měly oprášit. Tentokrát v celoevropském měřítku. Hromadný odsun Arabů do zemí jejich původu je jediná cesta, která účinně zafunguje. Chvíli se to bude cukat, ale historie jednou uzná, že to byl správný krok.

petrkramnypresident ( 6. února 2015 11:53 )

Mohamed žral ho_vna a pr_cal střídavě kozy a svého otce (zoofilní homosexuál) a teď když o tom vyšla pravda najevo, tak se to snaží popírat

marie60 ( 6. února 2015 11:43 )

 Těm vypatlancům je přednější pedofilní Mohamed ,než rodiče a proto je tady většina rozumných lidí...NECHCE!

Zobrazit celou diskusi