Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Jsem zamilovaný do malého kluka, co mám dělat? ptá se pedofil v dokumentu

Homosexuální pedofil Daniel se rozhodl vystoupit otevřeně v dokumentu a promluvit o své úchylce
Homosexuální pedofil Daniel se rozhodl vystoupit otevřeně v dokumentu a promluvit o své úchylce  (Autor: Artcam)
Autor: ČTK, šim - 
5. února 2015
17:32

Pedofilní vražda malé Elišky, pedofil, který lákal do aut malé chlapce, nebo na druhé straně z pedofilie obviněný otec malé Lucinky z Nýrska, který spáchal sebevraždu. Je to aktuální téma, které denně rezonuje Českou republikou. Do této atmosféry přichází do kin dokument Danielův svět, který je zpovědí právě pedofila.

„Nikdy jsem nechodil s holkou ani s klukem, ale přesto si nemůžu stěžovat, že by mi v životě scházela láska. Vždycky jsem trávil hodně času ve svých fantaziích. Nakonec z toho byla na světě knížka,“ říká v úvodu traileru k filmu Daniel, hlavní postava dokumentu režisérky Veroniky Liškové Danielův svět.

„Jsem homosexuální pedofil a jsem zamilovaný do malýho kluka,“ zaznívá v dokumentu. Jedná se o syna jeho známých... „Otevírá se otázka, co dělat těch dalších 40 let života,“ ptá se mimo jiného svého terapeuta Daniel, student a začínající spisovatel.

Snímek, který získal Cenu diváků na Mezinárodním festivalu dokumentárních filmů Jihlava, bude mít distribuční premiéru 19. února. „Narazila jsem na mnoho zajímavých příběhů, ale Daniel byl první, kdo byl ochoten hovořit na kameru s odkrytou tváří, takže nepůsobí jako nějaký démon,“ sdělila po dnešní novinářské projekci režisérka Lišková.

Film byl vybrán na mezinárodním filmovém festivalu Berlinale, kde se bude promítat 9. února. Jedná se o portrét konkrétního člověka, který se nebál předstoupit před kameru a hovořit o svých problémech. Zároveň si klade otázku, jaké to je narodit se jako pedofil, nikdy nic nespáchat a přesto být nenáviděn společností. „Nechceme pedofilní problematiku bagatelizovat, ale nabídnout její plastičtější obraz, který ve svém důsledku třeba i může pomoci vyhodnotit reálná rizika,“ uvedla režisérka.

Filmový portrét části české pedofilní komunity režisérka předkládá formou vyprávění převážně v první osobě. Hlavním vzkazem je, že pedofilové, kteří svojí orientací ubližují pouze sami sobě, jsou také lidé. Nechybí „jemný“ humor, například, když pedofilové sledují videoklip zpěvačky Zaz La Fée se záběry malé holčičky. Je však otázkou, jestli je dobré nějaký humor s touto otázkou vůbec spojovat.

Snímek současně připomíná často přehlížený fakt, že téměř 90 procent sexuálních zneužití dětí mají na svědomí nikoliv pedofilové, ale lidé s normální sexuální orientací.


 
Režisérka Lišková vystudovala kulturologii na Filosofické fakultě UK a scenáristiku a dramaturgii na pražské FAMU. Během svých studií spolupracovala s řadou filmových institucí a festivalů a absolvovala stáž v londýnském Film&Festivals Magazine. V letech 2007 až 2008 byla šéfredaktorkou časopisu Nový Prostor. Od léta 2012 působí v Institutu dokumentárního filmu. Paralelně se věnuje scenáristice a režii dokumentárních filmů. Je mimo jiné autorkou televizních filmů Doteky tance (2009) a Trochu lepší svět (2012).

nejkaaaa ( 5. února 2015 22:49 )

Co dodat i nacisti si svoje činy uměli obhájit.Daniela můžeme jedině tak politovat, že jeho život skončil dřív než se mohl normálně rozvinout. Ale pokud vím, že dělám něco co většina považuje za zvěrstvo a prznění dětí je zvěrstvo, tak snad všichni v hnutí čepek udělají gesto a půjdou si hromadně nechat ptáka uříznout a půjdou se hlavně léčit. Pak uvěřím,do té doby jsou a zůstanou pro mě pedofilové na nejnižším stupni ve společnosti jako devianti a je jedno jestli je z církve nebo z ulice.Protože při představě že by s takouvou uchylkou někdo dokázal normálně žít je spíš pohádka. Tečka.

simgiran ( 5. února 2015 22:17 )

No, tak když budete soudit jen podle toho, co svůj pud nezvládají, tak vám nutně musí vyjít, že 100 % takový svůj pud nezvládá. To však neříká vůbec, kolik z pedofilů obecně dokáže svoje chování udržet v přijatelných mezích. Těch, co to nezvládli, o kterých se dočtete v novinách, jsou v současné době v ČR desítky. Pedofilů jsou v ČR desetitisíce. A mimochodem, hromada lidí, co vám media předhodí jako pedofily, pedofilové vůbec nejsou, většina pachatelů pohlavního zneužívání je totiž nepedofilních.

nejkaaaa ( 5. února 2015 22:09 )

je jedno kolik měli transparentů, jednou jste uchylní a nebezpeční, a protože máte dost velké smolíka protože se to týká dětí nechápu že můžete tvrdit jak máte plnohodnotnej život. honíte si brko nad fotkami malejch dětí, bejt váma tak si to jdu radši hodit. nevěřím že dokážete sami potlačovat pud, jedině na vás platí ustavní léčba a kastrace, dle výpovědí chycených pedofilů, kteří o to sami žádají.toleruju homosexuály, toleruju kdejakej neškodnej fetiš apod. ale vrazi a pedofilové včetně sadistů bych selektovala, a jem i fuk co tady kdo o mě napíšete, protože vedle v baráku sousedům jeden takovehle milej prznič dětí znásilnil holku, na hranici s vámi devianti zasr.any

nejkaaaa ( 5. února 2015 22:00 )

hele víš co, na tebe už reagovat nebudu, páchneš jako eunuch

nejkaaaa ( 5. února 2015 21:58 )

šáriju na tebe zvrhlíku, ty žádná práva mít nepotřebuješ.

Zobrazit celou diskusi