Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Rodiče nechali děti mrznout v autě a šli na ochutnávku vín: Dcera měla záchvat, chlapeček byl bosý!

Řada států USA bojuje se sněhem. Nezodpovědní rodiče však v autě nechali své děti a šli se bavit (ilustrační foto)
Řada států USA bojuje se sněhem. Nezodpovědní rodiče však v autě nechali své děti a šli se bavit (ilustrační foto)  (Autor: EPA)
Autor: ČTK, simao - 
5. února 2015
07:23

Dvě malé děti odebraly americké úřady rodičům, kteří potomky nechali hodinu v autě na mrazu a sami šli na ochutnávku vín. Rodičům hrozí až deset let vězení, informoval deník The Washington Post.

Manželé opustili v metropoli Washingtonu svoje děti v době, kdy teplota vzduchu klesla na bod mrazu, aby se mohli zúčastnit degustace vín v místní nóbl restauraci. Z vozidla batolata osvobodili až policisté, které přivolal náhodný svědek.

Otec, jímž je 41letý počítačový inženýr francouzského původu, policii řekl, že nechal v autě zapnutý mobilní telefon, který byl propojený s manželčiným přístrojem a sloužil jako elektronická chůvička. Obě děti nechal připoutané na svých sedačkách a auto zamkl.

Místní občan zahlédl děti v autě pod oknem svého bytu a když se 20 minut k autu stále nikdo nevracel, zalarmoval policii. Ta děti vyprostila asi hodinu poté, co je rodiče opustili. Podle The Washington Post děti na sobě měly kabátky, ale byly bez rukavic a čepiček.

Chlapec, kterému je 22 měsíců, byl dokonce bosý a jeho sestřička měla při příchodu policie „hysterický záchvat“. Oba rodiče byli zatčeni a jsou stíháni pro týrání dětí, za což mohou být potrestáni až deseti lety vězení. Manželé strávili dva dny ve vazbě, než předstoupili před soudce k prvnímu jednání. Poté byli propuštěni na svobodu, ale mají zákaz přibližovat se ke svým dětem. Ty byly po lékařském potvrzení, že jsou v dobrém zdravotním stavu, předány pečovatelské službě.

alenam ( 19. února 2015 16:56 )

jeromeklapka ( 5. února 2015 08:54 )

Moiaza,ty máš rada asi jednoduchosť a skratkovitosť,že? Píšeš politický komentár a tu je reč o sra.kách,aké sú v každej krajine na svete.

moiaza ( 5. února 2015 08:44 )

No toto.. To nemůže být pravda. To by ve státě, který je nám ve všech směrech vzorem, nikdy nemohl nikdo udělat. Tak v Rusku to snad, ale v USA?? Tomu nevěřím. Určitě i ta SPZ je zfalšovaná.

Zobrazit celou diskusi