Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Krev za krev: Jejich pilota upálili v kleci. Popraví proto atentátnici!

Autor: simao, ČTK - 
3. února 2015
22:35

Chtěli získat svého pilota zpět. Výměnou za extremistku Sadžídu Rišáví. Jenže nedohodli se. A džihádisté armádního pilota upálili zaživa v kleci! Jordánsku nyní světoví politici posílají kondolence a děsí se nad barbarským činem. Jordánci však nehodlají jen nečinně přihlížet. Chystají se popravit vězněnou teroristku!

Iráčanka Sadžída Rišáví je v Jordánsku vězněna kvůli spoluúčasti na atentátech na ammánské hotely z roku 2005. Byla odsouzena k trestu smrti, i když své nálože neodpálila. Při útocích zahynulo 60 lidí. Proti verdiktu se ale odvolala a trest tak dosud nebyl vykonán.

To by se však nyní po popravě jordánského pilota džihádisty mělo změnit! K popravě teroristky by mělo dojít nejspíš již ve středu ráno, uvedla agentura AFP s odvoláním na nejmenované bezpečnostní zdroje. 

Jordánská armáda přitom již informovala rodinu pilota Kasásby, že byl člen jordánské armády zabit. Armádní mluvčí prohlásil, že Kasásba „padl jako mučedník“. „Vojenské síly budou truchlit kvůli smrti tohoto mučedníka, postarají se ale zároveň o to, aby jeho krev nebyla prolita nadarmo. Náš trest a odplata budou tak rozsáhlé, jako je nyní ztráta, kterou Jordánci cítí,“ dodal mluvčí.

Video Džihádisté zaživa upálili vězněného pilota! Jako zvíře v kleci! - Reuters
Video se připravuje ...

Podle Amerického prezidenta Obamy je upálení pilota další ukázkou krutosti a barbarství islamistů. Videozáznam, jestliže se ukáže jako pravý, zdvojnásobí odhodlání koalice vedené USA pokořit a zničit Islámský stát, prohlásil prezident. Bílý dům čin radikálů důrazně odsoudil a vyzval k okamžitému propuštění všech osob, které islamisté drží. Obama údajně již nařídil, aby se nyní veškeré úsilí soustředilo na lokalizování rukojmích.

Kanadský premiér Stephen Harper, jehož země se rovněž podílí na spojeneckých náletech proti islamistům, na Twitteru uvedl, že jeho „myšlenky a modlitby míří k obyvatelům Jordánska“. „Nenecháme se zastrašit těmito odpornými teroristickými činy,“ dodal.

Jordánský král Abdalláh II. zkrátil svou návštěvu USA a vrací se do Jordánska. Český prezident Miloš Zeman zaslal jordánskému králi kondolenční telegram, ve kterém brutální vraždu pilota odsoudil. Kasásbův případ prý sledoval a doufal, že se jeho život podaří zachránit. „Bohužel byl tento mladý statečný voják brutálně zavražděn zbabělými barbary,“ uvedl  Zeman a dodal, že boj proti terorismu „může být úspěšný pouze v případě společného úsilí celého civilizovaného světa včetně muslimských zemí“.

akko ( 4. února 2015 04:28 )

Islamistum ZAKAZAT SE PARIT A ROZMNOZOVAT !!! Je to nemoc lidstva...Islam by se mel jednoduse zakazat a ti kteri jsou v Evrope by si meli zbalit svou spinu a odtahnout do sve zeme te odporne viry...Nikdo nemuze zarucit,ze ti "hodni" nezplodi vrazdici bestie...Potom zu bude pozde...Tato vira je "neviditelna smrt" a zkaza lidstva...ZNICIT A VYPLENIT!!! Dokud je cas...

nemocna ( 4. února 2015 02:36 )

Kdy už toto vraždění přestane?, to se budeme všichni jen dívat jak nevinní trpí a umírají? to čekáme až budou vraždit u nás? státy spojit se a vtrhnout na ně vyhladit to tam, verbež nelidskou bezcitnou kdoví kam to ta USA hází, že stále žijí a vraždí dál, nešetřit nikoho, oni také nemají ohled na nikoho, vraždí tam i ženy a děti, už jsou tak vychovávány, srovnat to tam se zemí jinak se jich nezbavíme, vraždit, vyhrožovat, terorist. útoky budou víc a víc přibývat, to si necháme líbit? chceme žít v klidu, míru a bezpečí, ne podle jejich vymyšlené víry a kdo se proviní hned podřežou, žádný Bůh, Aláh jim nepomůže není při vraždění, škvařit v pekle se budou do nekonečna, jenže kolik ještě lidí povraždí než se zasáhne???

datelobecny ( 4. února 2015 02:03 )

Proto taky byly křižácké výpravy. Blízký východ byl kdysi z části křesťanský, než pedofil Mohamed vyplodil válečnou ideologii Islám, a násilím začali zabírat křesťanské území.

datelobecny ( 4. února 2015 01:59 )

Já to myslela tak, že kdyby neměli zdroj prachů, ropu, tak by nemohli podplácet evropské politiky, a zkupovat kde co v Evropě. Jinak země, kam ohněm a mečem vstoupil Islám, tak ty šly k čertu - stačí se kouknout na Francii, tam už je to jak na blízkém východě.

babana ( 4. února 2015 01:20 )

Chápu, ale je to zločinná ideologie i bez ní. S rozvojem technologií a vědeckým pokrokem se těm pošukům otevřela snadná cesta k zamořování celého světa. Před mnoha lety velbloudi a nyní auta, letadla lodě.... Dříve měsíce cestování, dnes to trvá hodiny... Byla to zločinná ideologie už v době, kdy ropa byl neznámý pojem a je to nadále tak i nyní.

Zobrazit celou diskusi