Minutou ticha a zapalováním svíček u fotografie Alexandra začalo pondělní vyučování na gymnáziu v Jeseníku. „Byly pololetní prázdniny a vidíme se poprvé. Skoro všichni věděli, co Alex udělal. Nikdo ale nechápe, proč,“ řekla studentka Míša.

Prospěch dobrý

Jeseníkem se šířily spekulace, že čtvrťák Alexandr nezvládal některé předměty, zejména fyziku. „Všude jedničky neměl, ale rozhodně ani nepropadal. O známkách jsme věděli dopředu a nevypadalo to, že by se z nich nějak hroutil,“ nadnesl spolužák Jan. Blesk.cz navíc zjistil, že si Alexandr zvolil seminář z fyziky jako volitelný předmět a s učitelem připravoval cestu do švýcarského Cernu.

Přestože byl Alexandr z lékařské rodiny, tak se na gymnáziu zaměřil na techniku. Dokonce v kroužku pomáhal vést menší děti. „Zprvu o studiu medicíny uvažoval. Ale uchvátila ho technika. Chtěl na kybernetiku a vzali by jej bez přijímaček. Mluvil jsem s ním půl hodiny před smrtí,“ konstatoval zdrcený učitel Roman Chasák.

Sousedé otřeseni

Smrtí Alexandra jsou otřeseni také obyvatelé paneláku, kde s rodinou žil v šestém patře. „Vzorná a bezproblémová rodina. Alexandr byl slušně vychovaný a už z dálky zdravil. Byla jsem doma. To, že někdo leží pod domem, jsem se dozvěděla až po příjezdu sanitky,“ uvedla jedna ze sousedek.

Policie zatím nevyloučila ani nešťastnou náhodu. S ohledem na rodinu nebude poskytovat informace. Starší muž z paneláku o neštěstí pochybuje. „Ležel poměrně daleko od domu. Kdyby přepadl, tělo by dopadlo blíž. Je to hrůza,“ zakončil senior.