Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

V Norsku prý kvete kšeft s odebranými dětmi. Nejvíc profituje švédský miliardář

2. února 2015
16:29

Odebrání dětí rodičům pro jejich vlastní dobro, nebo obrovský byznys?  Bratři Denis (9) a David (6) nejsou zdaleka jediné oběti Barnevernetu – norské sociální služby. Jak se ale ukazuje, pracují pro ni soukromé firmy, z nichž ta největší patří švédskému miliardáři Giru Wallenbergovi, který si již na dětech odebraných z vlastních rodin pořádně namastil kapsu.

Barnevernet sice je státní sociální služba, ale pracují pro ni desítky soukromých firem, které jí poskytují ubytování pro děti, psychology, pediatry i samotné hledání nových rodičů.

Největší z nich je společnost Aleris, která spadá pod finanční skupinu AB Investor. Jejím majitelem je přitom švédský miliardář Gir Wallenberg, upozornil na svém blogu europoslanec Petr Mach, který bojuje za navrácení bratrů Michalákových k jejich české mamince.

Miliardář podle norského deníku ABC Nyhere orodoval za to, aby bylo co nejvíce dětí odebraných Barnevernetem umístěno do péče firem, což je přinejmenším zarážející. Stejný list upozorňuje také na to, že v roce 2008 Norsko vyplatilo soukromým firmám za péči o děti v přepočtu více než čtyři miliardy českých korun. To už je slušný byznys.

V deníku se sám zakladatel organizace Toten Barneveren, která se zaměřuje na děti imigrantů, přiznal k velkým výdělkům své společnosti. V roce 2009 navíc získala zakázku na péči o děti žadatelů o azyl v hodnotě asi dvou miliard korun. Jde přitom jen o jednu společnost zahrnutou v Barnevernetu.

Celkem jich je necelých 1 800. Všechny z vládního profitu vydělávají. Všechny tyto firmy jsou přitom logicky závislé na počtu dětí, které Barnevernet odebere a stará se o ně. A nejvíc peněz dostává prostřednictvím firmy Aleris pořád švédský milardář Wallenberg.

Bratři Michalákovi byli odebráni mamince Evě v roce 2011 kvůli údajnému zneužívání ze strany jejich otce. To vyvrátila nemocniční vyšetření a nic neprokázalo ani policejní vyšetřování. Děti však byly matce odebrány a ona je smí nyní vídat jen dvakrát ročně po dobu 15 minut. Navíc hrozí, že půjdou k adopci.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

ikolop ( 3. února 2015 01:56 )

http://www.kdejemojedite.cz/ Vydržte do konce, je to síla https://www.youtube.com/watch?v=2UXoRhyTCXo#t=109 http://www.noviny.sk/c/slovensko/pripad-boorova-adopciu-slovenskych-deti-riesila-bbc-pozrite-sa http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/252564-deti-iv any-boorovej-su-uz-na-slovensku/

ikolop ( 3. února 2015 01:16 )

Samozřejmě, že v severských státech jde o velký kšeft s bílými - a nejlépe slovanskými - dětmi : českými, slovenskými, polskými, ruskými, ukrajinskými atd. Proto všechno kolem dětí tak zoufale, křečovitě, striktně, podezřele tají ! Nejezděte tam.

ingmarie ( 3. února 2015 00:23 )

 Norové jako národ zřejmě úplně ztratili cit a sociální inteligenci. Nechávají nějaký podivný Barnevernet zvrácenými metodami produkovat nové Breiviky.

e.44 ( 2. února 2015 22:10 )

Vždyť právě to od začátku píši.... Jenom jaksi postupem času ten stát ve státě přerostl v nadnárodní organizaci kupčící s dětmi.... Ono řádění této zločinné organizace není nic nového. Dokonce podle některých pramenů má právě Barnevernet na triku "zrůdu" Breivika, který byl pro údajné zanedbávání ze strany matky ve čtyřech letech dočasně svěřen do pěstounské péče, kde mělo dojít k jeho zneužívání. A právě v důsledku toho měl Breivik údajně první atentát směřovat proti Barnevernet a až když mu to nevyšlo, tak se rozhodl vyvraždit ty děti aby je "uchránil od toho, co se stalo jemu". Kolik je na tom pravdy sama nevím ani si netroufám odhadnout, ale našla jsem to jak uceleně tak po střípcích z vícero zdrojů. O tom, že byl matce dočasně odebrán ve čtyřech letech je zmínka například tady: http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/Gransker-bekymringsmeldinger-om-Anders-Behring-Breiviks-ba rndom-6707183.html Pokud se mi ještě povede najít kde bylo to o jeho zneužívání pěstouny, dám taky odkaz. Nechci to nikomu vnucovat jako skutečnost, spíš jenom k zamyšlení pro ty které to zajímá.

jiri.k ( 2. února 2015 21:45 )

V případě,že se stane,že jsou z jakéhokoli důvodu děti odebrány rodičům,měly by být umístěny pouze ve státních zařízeních, kde by je rodiče mohli bez omezení navštěvovat a adopce by mohla proběhnout pouze se svolením rodičů.To,co se děje v Norsku,připomíná poněmčování dětí za války.Dokud to bude byznys soukromých firem je jsté,že firma podniká v prvé řadě za účelem kumulace zisku.

Zobrazit celou diskusi