Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Češi zapadli na horách: Navigace poslala 7 aut do závěje!

Autor: wer - 
2. února 2015
05:45

Spolehli se jen na navigaci a slepě jeli tam, kam ukazovala šipka na jejím displeji. V sobotu večer kvůli tomu zapadlo sedm aut v Krušných horách v závěji.

Jeden ze zoufalých řidičů zatelefonoval na tísňovou linku 112, že na silnici mezi Horní Blatnou a Novými Hamry je několik zapadlých aut.

„Řidiči se ocitli na komunikaci, která se v zimním období neudržuje a vzhledem k současným sněhovým podmínkám je nesjízdná. Dostali se tam kvůli navigaci, která jim tuto cestu určila,“ popsal Vojtěch Danihel z Horské služby Krušné hory, jejíž členové na místo okamžitě vyrazili.

Protože ve vozech byly děti, prvním úkolem bylo přepravit je do tepla. Na skútrech je záchranáři převezli do restaurace v Horní Blatné. Teprve pak začali vozy vyhrabávat a ve spolupráci se správou silnic se je po několika hodinách všechny podařilo vyprostit.

„Apelujeme na návštěvníky hor, aby si vždy před cestou ověřili sjízdnost předpokládané trasy,“ doporučil před jarními prázdninami, které dnes v některých okresech Česka začínají, všem řidičům mířícím do lyžařských středisek.

simeon ( 2. února 2015 11:37 )

  to má jako navigace vědět jestli náhodou není na nějakém kousku mokro nebo náledí, jestli tam nejsou kolem řeky záplavy nebo na silnici nenapadl sníh nebo jestli už to protáhli silničáři? Taky by to mohlo hlídat štěrk v zatáčkách, ne? Ups, tomu říkám dětský rozum plátkaře...

dfghjk ( 2. února 2015 10:17 )

Čemu se demente Blesku divíš, navigace ti říká, že tam je silnice, ale jestli je na ní závěj, nebo spadlý strom, to už je jiná věc. Ale když jsi tak chytrý, co kdybys si zametl nejdřív před vlastním prahem, sám dobře víš, kolik nesmyslů vypouštíš z huby každý den.

jozefe ( 2. února 2015 08:09 )

Nikdy jsem tuhle hloupost nepotřeboval.

Zobrazit celou diskusi