Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Poslední slova dirigenta před vystoupením, při kterém zemřel!

Autor: haj - 
1. února 2015
11:28

Jsem tak šťastný. To byla jedna z posledních slov, která před osudovým vystoupením pronesl slavný izraelský dirigent Israel Yinon (†59). Zemřel nedlouho poté - přímo na jevišti uprostřed koncertu vážné hudby. Zhroutil se a padl bezvládně na zem, čímž vyděsil sál plný lidí.

Israel Yinon se zdál být do poslední chvíle v pořádku. Před koncertem, který se mu stal osudným, podle svědka tragické události dokonce prohlásil: „Jsem tak šťastný!“ Podle všeho se se jedná o mistrova poslední slova před smrtí. Pak už se totiž jen ujal dirigentské taktovky, ale skladbu už do konce nedotáhl...

Izraelec minulý čtvrtek v půl osmé večer předstoupil na jeviště kulturního a kongresového centra ve švýcarském Lucernu a prvních padesát minut dirigoval jako by nic. V druhé části Alpské symfonie od Richarda Strausse se ale hvězdný dirigent zhroutil. Přivolaný lékař se ještě muže snažil oživit, ale bylo pozdě. V nemocnici byl později prohlášen za mrtvého a zatím není jasná příčina úmrtí.

Yinonův kolega, dirigent a ředitel orchestru Andreas Brenner (42), měl vše z první ruky. Tvrdí, že to byl rozhodně „šok pro každého“. „Najednou spadl z metrového jeviště, před publikem… Naprosto neskutečný moment,“ řekl Brenner švýcarské zpravodajské agentuře SDA a prozradil, že mu dirigent říkal, že je šťastný. Yinona totiž naplňovala jeho práce - týden pracoval s mladými hudebníky a byl to pro něj hezký čas, napsal švýcarský Blick.

pepen ( 1. února 2015 16:55 )

Doufám,že tě pán Bůh potrestá-přát někomu smrt se velmi nevyplácí!!!!!

bastapasta ( 1. února 2015 16:41 )

jakm kdo,m to je velmi různé., Znám pána,který si v 94 letech stěžuje, že neměl tři roky erekci.

bastapasta ( 1. února 2015 16:40 )

 Takovou smrt lze jennzávidět. Nejhorší je zbytečné léčení, když má senior být již v hospicu, je jeho "léčení" už jenh týráíní, protože se jedná o nepříjmená vyšetření, manipulace a převozy. Ale domu seniorů může jít asi o klienta, kterého dobře holí.....

kimirsen ( 1. února 2015 16:32 )

Pozor vy dva kriplové! Mossad nikdy a nikde nespí!

cipisek134 ( 1. února 2015 16:20 )

yokky: Přesně.

Zobrazit celou diskusi