Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Školačce amputoval vlak nohy: Chtěla se zabít kvůli špatnému vysvědčení!

Autor: haj - 
31. ledna 2015
16:59

Jesika (15), která chodí do prvního ročníku na gymnáziu v Pezinku na Slovensku, se pokusila zabít kvůli špatným známkám na vysvědčení. Jako zázrakem přežila, vlak jí však amputoval obě nohy!

Ve čtvrtek, den předtím, než měla přinést domů pololetní vysvědčení, skočila Jesika pod vlak. „Děvče vešlo do trati a lehlo si na koleje. Strojvedoucí zatáhl za rychlobrzdu, ale srážce už nedokázal zabránit. Vlak jí amputoval obě dolní končetiny,“  uvedl pro server Čas.sk policejní mluvčí Michal Szeiff.  Vlak dívce od těla odřízl pravou nohu v bérci a levou nad kolenem.

Jesika byla okamžitě převezena do nemocnice. „Zdravotní stav děvčete je stabilizovaný, je mimo ohrožení života,“ potvrdila mluvčí nemocnice Dana Kamenická. Život dívence sice lékaři zachránili, ale Jesika bude již do konce života invalidní. Přitom dříve reprezentovala město ve volejbalu.

Na život si Jesika sáhla prý kvůli špatným známkám, podle svých spolužáků z gymnázia propadla z fyziky, chemie a matematiky. Vzhledem k tomu, že šlo o pololetní vysvědčení, mohla si Jesika známky ještě do konce roku vylepšit.

 „Je to hrozné. Ve škole s ní žádné jiné problémy, kromě znalostí z některých předmětů, nebyly,“ uvedla pro Čas.sk dívčina profesorka. Spolužáci Jesiky nechápou, jak mohla jejich kamarádka něco takového udělat. Tragédii stále ještě nevěří ani ředitelka školy. „Jsme z toho zdrcení a velmi nás to mrzí. Vůbec jsme nic takového nečekali.“

babetku ( 1. února 2015 15:46 )

Z velké části za to mohou rodiče...když řeknou...když budeš mít..dvojku, trojku, čtyřku....tak se domů nevracej...nebo nepřej si mě...a pak to dítě udělá toto.... rodiče by měli být v prvé řadě soudní a nehodnotit dítě podle sebe a svých představ...

evita5555 ( 1. února 2015 10:47 )

Minister školstva chcel presadiť návrat k príjímacím pohovorom a započítanie vysvedčení, tak ako to bolo kedysi. Ale bol vyhlásený za škodcu. Tomuto dievčaťu by to zrejme zachránilo život, lebo by sa na gymnázium nedostalo a študovalo by zrejme na škole, kde matematika a fyzika a technické predmety nie sú nosnými.

univerzalnizena ( 1. února 2015 05:50 )

to je ddddššškka asi ctyricitka

univerzalnizena ( 1. února 2015 04:10 )

franta43

stellastella ( 1. února 2015 00:49 )

V pripade spatnych znamek je zapotrebi,aby  angazovali take ucitele.Dopredu promluvit s zakem i rodici by mela byt samozrejmost.Dnesni mladez se honi za tituly,ale skoly jim odpovidajici vedomosti nedaji.Gymnazium je ale prestizni skola,da se predpokladat,ze student navaze Vs.Tady je otazka,zda na studium mela.Rodice,studovanych je vetsina,budou tezko hledat praci.Pokud je dite zrucne,podporujte ho Dostudovat muze vzdy

Zobrazit celou diskusi