Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Autobus z Prahy boural na Slovensku: Zemřela Češka a Ukrajinka!

Autor: ČTK, haj - 
31. ledna 2015
08:13

Na východním Slovensku havaroval autobus plný lidí, který vyrážel na svou cestu z Prahy. Sjel ze silnice a narazil do sloupu. Dva cestující tragickou nehodu nepřežili. O život přišla patrně Češka a Ukrajinka. Třetí obětí je údajně jeden z řidičů. Další cestující však utrpěli zranění, někteří jsou v kritickém stavu.

Dva cestující stála život nehoda autobusu na Slovensku. V sobotu kolem půl páté ráno na dálnici D1, u dálničního sjezdu u obce Spišský Štvrtok v okrese Levoča dostal autobus smyk, sjel z vozovky a narazil do sloupu.

V autobuse jelo asi 40 lidí, mezi nimi Češi, Slováci i Ukrajinci. "Záchranáři převezli do nemocnic tři zraněné v kritickém stavu, čtyři se středně těžkým poraněním a osmnáct lehce zraněných. Na místě zasahovalo osm posádek ambulance záchranné zdravotnické služby," uvedl pro slovenský server Čas.sk Andrej Hirjak z operačního střediska záchranné zdravotnické služby.

Původní informace o tom, že mezi oběťmi nehody je i český řidič autobusu, se nepotvrdily. Autobus patří společnosti Nobless Line registrovanou v České republice, která provozuje pravidelnou linku mezi Prahou a ukrajinským Užhorodem. Šoférskou dvojici tvořili otec a syn.

„Byla velká chumelenice. Nehoda se stala ve 4:15. Byla tam doslova bílá tma, vozovky byly neupravené a najednou přišla ta rána,“ popsal serveru Lidovky.cz okolnosti nehody Petr Čáp, majitel firmy Nobless Line.

Nehoda se stala v době, kdy se na vozovce vytvořila čerstvá vrstva sněhu. Na místě zasahují hasiči a snaží se vyprostit cestující, kteří zůstali uvěznění uvnitř vozidla. Části pasažérů se z vozu podařilo po nehodě vystoupit. Slovensko již od včerejška bojuje se špatným počasím.

kacota ( 31. ledna 2015 19:29 )

Je to tak. Tu v Blave padlo okolo obeda tusím 34 cm za chvílu !!! ⛄️⛄️⛄️⛄️

jeromeklapka ( 31. ledna 2015 18:45 )

Tomko agent vie zas všetko najlepšie,lebo ide o SLOVENSKO.A že blesk nenapísal,že sa hovorilo o letných gumách,bielej tme a vyššej rýchlosti ako tam bola povolená. A tominko snežilo tak husto,že behom hodiny padlo aj 20centi.Toľko sypačov nemáte hádam ani u vás

w.mojko ( 31. ledna 2015 14:34 )

smutná daň za dodržiavanie času v cestovnom poriadku, v kombinácii so snehovou klamitou a možno aj únavou...

milosuvadvokat ( 31. ledna 2015 12:58 )

libor123 ( 31. ledna 2015 12:37 )

 Strašná tragedie upřímnou soustrast všem pozůstalým.

Zobrazit celou diskusi