Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Babiš stavitel: V Průhonicích nechá postavit novou obytnou čtvrť!

Autor: ČTK, zrk - 
30. ledna 2015
19:48

Babišovo impérium roste. Druhý nejbohatší Čech se vrhá i do stavitelství. Jeho firma hodlá v Průhonicích u Prahy vystavět novou obytnou čtvrť.

„Územní rozhodnutí na projekt máme, v tuto chvíli pracujeme na stavebním povolení," uvedl Jindřich Archalous ze společnosti Imoba, kterou Babiš stoprocentně vlastní a která bude projekt stavět.

Budoucí čtvrť má pracovní název Průhonický resort a její podoba není kompletní. I proto je podle Archalouse předčasné odhadovat, kolik bude projekt stát. Průhonice platí za dobrou adresu a dům zde má řada movitých lidí a manažerů včetně Babiše, uvedl server.

V nové čtvrti se počítá s 56 vilami s plochou kolem 300 metrů čtverečních a s parcelami až 2500 metrů čtverečních. Noví majitelé by se do domů mohli stěhovat v roce 2017. Cena vil těchto parametrů se může pohybovat mezi deseti až 30 miliony korun, odhadl pro iHNed Prokop Svoboda, managing partner realitní kanceláře Svoboda & Williams.

Ve společnosti Imoba působí lidé z Agrofertu, členkou představenstva je Babišova manželka Monika. Babiš do firmy Imoba zhruba před rokem vyčlenil všechny nemovitosti Agrofertu v hodnotě několika miliard korun, patří pod ni i restaurace v Česku a ve Francii, uvedl server.

1917 ( 3. února 2015 13:19 )

A na čem prosím zbohatli Klaus,Topolánek,Dalík, Janoušek, Ryttig, Bém, Macek, a jiní a nesmíme zapomenout na velectnostného Kalouska!. Pan Babiš nic nerestituoval, neprivatizoval ale koupil upadající firmy, které zachránil před krachem a zajistil 30 000 pracovních míst. Vše profinancovené převážně západními bankami hlavně CITI BANK. Vše doložitelné na rozdíl od zhora jmenovaných darebáků. Proto ODS,TOP O9, Lidovci a i ČSSD nechtějí prosadit zákon o prokazování majetku a původu peněz. Asi bychom tu měli bezvládí!!!!!!

hejsek ( 1. února 2015 12:42 )

Babiš je dobrej taky jako IT manažer....... http://www.andrejbabis.cz/

jana999 ( 31. ledna 2015 09:20 )

jenže on taky nezbohatnul za své, ale s dotací, myslím, že tenhle systém je špatně nastaven, ta dotace by měla být vrácena až se firma dostane nahoru, aby se pomohlo dalším, nevím proč se dotacemi udržují miliardáři?

jana999 ( 31. ledna 2015 09:18 )

taky mě rozum nebere, proč se dávají dotace nejbohatším lidem

gabreta ( 31. ledna 2015 03:12 )

Nebuď závistivec!! Ty asi radši Kalouska, kterej šel do politiky s holou řití a tam až zbohatnul co???

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa