Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Ozbrojenci v Saúdské Arábii zaútočili na americké turisty!

Ilustrační foto
 (Autor: profimedia.cz)
30. ledna 2015
15:35

Neznámí ozbrojenci zaútočili na východě Saúdské Arábie na dvojici Američanů. Jednoho z nich postřelili, jeho zdravotní stav je ale stabilní, uvedla státní agentura SPA s odvoláním na prohlášení policie. Kdo za útokem stojí, zatím není jasné.

Američané cestovali v převážně šíitské provincii Hasa, když se jejich automobil stal terčem střelby. Zraněný muž byl okamžitě převezen do nemocnice.

K napadení dvou Američanů došlo v Saúdské Arábii i loni v říjnu. Napadení tehdy pracovali pro společnost Vinnell Arabia, místní pobočku amerického zbrojního koncernu Northrop Grumman. Ten poskytuje výcvik a další podporu saúdskoarabským národním gardám. Jeden muž byl zastřelen, druhý zraněn. Útočníka, kterým byl údajně Saúdský Arab narozený v USA, policie bezprostředně po incidentu postřelila a zadržela.

Saúdskoarabské úřady již dříve vyjádřily obavy z nárůstu počtu islamistických radikálů v zemi, což souvisí se vzestupem hnutí Islámský stát v Iráku a Sýrii. Vláda proto zavedla pro extremisty velmi přísné tresty.

karlos107 ( 24. února 2015 13:40 )

Mrdky americké...žádná škoda !!!

ninka64 ( 31. ledna 2015 10:51 )

Z Amíků nikde nic dobrého nekouká.

jarda304 ( 30. ledna 2015 16:21 )

to se asi mstí za tu urážku muslimů že tam stará Obamy chodila bez šátku

Zobrazit celou diskusi