Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Kdo házel na D1 dřevo na auta? Policie hledá zelený pick-up!

Autor: ČTK, ljš - 
30. ledna 2015
12:36

Způsobili škodu půl milionu a ohrozili desítky životů! Policie v souvislosti se čtvrteční hromadnou nehodou vozidel na D1 hledá zelený pick-up s přívěsným vozíkem plným dřeva. Právě to někdo házel z mostů nad dálnicí na projíždějící auta.

Škoda na dvou desítkách aut, která ve čtvrtek večer na D1 u Hranic poškodilo dřevo naházené na silnici, přesáhne podle policistů pravděpodobně půl milionu korun. Dřevěná polena házeli postupně ze dvou mostů neznámí pachatelé.

„Policisté pátrají po osádce zeleného pick-upu s přívěsným vozíkem naloženým dřevem, který se v inkriminované době pohyboval v místě události,“ uvedla přerovská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Dalších pět poškozených nákladních aut na stejné dálnici o několik kilometrů dále vyšetřuje také moravskoslezská policie. Škoda na těchto vozech se pohybuje ve stovkách tisíc korun.

Případ u Hranic se stal ve čtvrtek kolem 19:00, na místo byli přivoláni policisté i hasiči kvůli nehodě několika aut. „Z prvotního šetření vyplývá, že zatím neznámé osoby měly v blíže nezjištěném čase postupně ze dvou mostů umístěných nad dálnicí D1 mezi kilometrovníky 307 a 308 nedaleko sjezdu z dálnice u Hranic shazovat dřevěné předměty na tuto komunikaci. Při tom došlo k poškození karoserií zhruba kolem dvaceti vozidel osobních i nákladních a ke zranění jedné osoby,“ řekla dnes krajská policejní mluvčí Irena Urbánková.

Zraněná osoba byla podle policie ošetřena na místě. Kvůli vyšetřování byl pravý a střední jízdní pruh dálnice ve směru z Olomouce na Ostravu uzavřen, průjezdný byl pouze levý jízdní pruh. Kolem 01:00 byl provoz zcela obnoven.

Poškozením dalších pěti vozidel při podobném incidentu, který se odehrál zhruba o hodinu dříve na stejné dálnici o pár kilometrů dál směrem na Ostravu, se zabývají policisté z Moravskoslezského kraje. „Na úseku D1 na 312. kilometru v katastru Bělotín házeli z mostu na dálnici nezjištění pachatelé na projíždějící auta dřevěné předměty. Poškozeno bylo pět aut jedoucích ve směru na Ostravu, ke zranění nedošlo,“ řekla dnes mluvčí tamní krajské policie Gabriela Holčáková. Další případ se podle ní ve stejný den stal na silnici I/48 v katastrálním území Starojické Lhoty. Poškozen byl stejným způsobem kamion jedoucí na Nový Jičín.

Na případu policisté z obou krajů intenzivně pracují, zjišťují i případné souvislosti. „Jsme v kontaktu s olomouckými kolegy,“ doplnila mluvčí Holčáková. Případ vyšetřují kriminalisté z Olomouckého kraje pro podezření z obecného ohrožení a poškození cizí věci, spáchaná formou spolupachatelství. Pachatelům hrozí až osm let vězení.

S žádostí o pomoc při vyšetřování se policie obrací také na veřejnost. Hledá především osádku zeleného pick-upu s přívěsným vozíkem naloženým dřevem. Auto se podle mluvčí Urbánkové mělo v inkriminované době pohybovat v místě události. Případné informace či svědectví mohou lidé podat na obvodním oddělení v Hranicích či na lince 158. Se stejnou žádostí o pomoc se obrací na veřejnost i moravskoslezská policie. Uvítá svědectví i případné obrazové záznamy, i v tomto případě se mohou lidé obrátit na linku 158.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

coonmaine ( 30. ledna 2015 16:46 )

Ty jsi pacient Uvědom si že kdyby tu nebyla svoboda, tak si nemůžeš brát Havla do pussy

milofr ( 30. ledna 2015 16:12 )

a jako bonus místo jídla karabáč a řezat,řezat a znovu řezat!!!

tlamovka ( 30. ledna 2015 15:01 )

vojnu na ně a velitele kterému selhávají nervíky!

hu11 ( 30. ledna 2015 14:31 )

Uříznul bych jim ruce a nebo je nechat popravit !! Co chcete od takových ***ů

moiaza ( 30. ledna 2015 14:09 )

Proč by neházeli dřevo na projiždějící auta? Vždyť nám bratrstvo modrých strak tvrdí, že je svoboda a demokracie. Přece si každý může svobodně dělat co chce. Nebo to už neplatí? Pokud ne, tak nám modrá totalitní zlodějská strana lhala! A nebyly to "Havlovy" děti, kdo to dřevo házel?

Zobrazit celou diskusi