Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zabijete našeho pilota a my oběsíme všechny zajatce! Jordánsko vrací úder zabijákům z ISIS

Autor: dce - 
30. ledna 2015
12:44

Teroristé Islámského státu se již několik dní připravují na popravu jordánského zajatce. Za jeho svobodu požadovali vydání na doživotí odsouzené teroristky. Jenže Jordán teď vrátil úder – pokud jejich letci IS zkřiví vlásek, dostanou všichni zajatci z řad teroristů oprátku!

Západní svět konečně vrátil teroristům jejich hrozby. Konkrétně Jordánsko, které má ve hře život svého letce Muatha al-Kaseasbeha, jenž byl loni v prosinci zajat, když se svým letadlem havaroval v Sýrii.

Teroristé IS hrozili popravou jeho i dalšího, tentokrát japonského zajatce. Výměnou za Mutahův život požadovali vydání teroristky Sajidy al-Rishawi, kterou vězní právě Jordánsko. To ovšem požadovalo nejprve jasný důkaz, že je Muath stále živý. Teď navíc dodalo, že pokud byl jejich letec zabit, půjdou veškeří zajatí teroristé před rychlý soud, na jehož konci na ně bude čekat provaz.

Odborníci se domnívají, že fakt, že IS důkaz stále neposkytl, může znamenat jen to nejhorší. Přitom Jordánsko s případnou výměnou souhlasilo. K předání ale během stanoveného času nedošlo. Ani Japonsko, jehož zajatce teroristé také vězní, nemá žádné nové informace. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

tummy ( 30. ledna 2015 19:06 )

 www.lidovky.cz/za-islamsky-stat-muze-absurdni-invaze-usa-do-iraku-tvrdi-britsti-experti-1l2-/zprav y-svet.aspx?c=A150125_134543_ln_zahranici_mmu

taktone ( 30. ledna 2015 18:55 )

islám je ďábelský

vrahrychtar ( 30. ledna 2015 17:31 )

nadstandartni vezenska pece...a pak ze jsou pasacci vepru zli

vrahrychtar ( 30. ledna 2015 15:57 )

tak za tohle skonci Jordansko u mezinarodniho tribunalu v Haagu

tummy ( 30. ledna 2015 15:14 )

Aby bylo jasno tak ten pilot je muslim který bojoval proti teroristům a jordánci jsou většinou muslimové.  

Zobrazit celou diskusi