Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Grázl z BMW, který zabil Marušku: Na videu před nehodou pije pivo!

Autor: dce, ČTK, dm - 
30. ledna 2015
08:55

V létě brzy ráno při své šílené jízdě Prahou zabil mladou Marušku. Celou noc předtím slavil své 24. narozeniny v podnicích na Smíchově. Pak Marek Půček sedl do svého BMW a řítil se ulicemi. U soudu byla promítnuta videa, na kterých je vidět, jak Půček před nehodou pije pivo... Spadla klec?

Marek Půček v pátek stanul opět před soudem, ale nebylo to naposledy - soud byl opět odročen. Na plánu byly závěrečné řeči, a především promítání dvou videí, která by mohla objasnit celou událost. Podle Radiožurnálu bude jedno video obsahovat záběry z nehody.

Na začátku ale vypovídali svědci z hospody, kde se měl Marek Půček opíjet před jízdou. Jeden ze svědků uvedl, že tu Marek P. „celou dobu cucal jedno pivo“. Došlo na promítání videa z oné hospody, kde je jasně vidět, že Marek P. pije pivo a také nápoj ze sklenice na tvrdý alkohol!

"Pije ze dvou různých sklenic," komentoval nahrávku přísedící trestního senátu. Bylo také vidět, že si Půček po dopití jednoho piva vzal další půllitr a lidé na stůl průběžně pivo nosili. V jedné části si také připil z tzv. whiskovky určené k podávání tvrdého alkoholu. Půček soudu namítl, že si pouze ze zdvořilosti přiťukl s kamarádem a ke skleničce jen přičichl a nenapil se z ní. Podle státní zástupkyně Jany Schröderové ale záznam dokládá popíjení alkoholu. 

Pro svůj útěk z místa činu si dnes vymyslel novou historku! Tvrdil, že utekl, když mu někdo ze svědků nehody řekl, že je na místě mrtvý člověk, což bylo asi pět minut po nehodě. 

Tragická nehoda se stala 5. srpna brzy ráno. Marek Půček tehdy nezvládl jízdu zatáčkou na náměstí Kinských a vjel na zastávku autobusu, kde stálo několik lidí. Srazil tam dívku, která namístě podlehla vážným zraněním.

Mladík od nehody utekl. Soudu již dříve řekl, že zpanikařil. Přihlásil se policii po zhruba 16 hodinách. Podle vyšetřovatelů před jízdou slavil své narozeniny a za volant sedl pod vlivem alkoholu. Vzhledem k časovému odstupu po útěku z místa tragédie bylo jeho toxikologické vyšetření v pořádku. Žalobkyně vychází u vlivu návykových látek ze svědeckých výpovědí.

Marek Půček opilost odmítá - vše chtěl svalit na psa, který mu údajně skočil na sedačku spolujezdce a rozhodil ho tak. Mladík měl již dříve problémy se zákonem a byl v podmínce za rozbíjení aut a výloh. Také má 11 záznamů o přestupcích, například kvůli překročení rychlosti, ohrožení řidiče při přejíždění z pruhů nebo telefonování při jízdě. V minulosti již jednou přišel o řidičský průkaz. 

Video Soud s grázlem z BMW: Před nehodou opilostí nemohl ani chodit! - Tomáš Polák, Pavel Schuster
Video se připravuje ...

ninka64 ( 30. ledna 2015 15:21 )

Tvrdý trest zaslouží, není to dobrý člověk. Jeho chování nese příliš znaků agrese, nedřazenosti a nedotknutelnosti. Potřebuje srazit na kolena , protože pokud je takový v tomto věku, tak do budoucna by byl ještě horší, nesmí mu to projít.

kdoasi ( 30. ledna 2015 14:58 )

marlen52 ( 30. ledna 2015 14:25 )

nehoda se může stát každému ale jen hajzl uteče a ještě se vymlouvá na psa. a lže že pil. já bych mu to všechno to lhaní podtrhla, spočítala a hlavně zavřela

salto ( 30. ledna 2015 12:34 )

Zlatá mládež

kdoasi ( 30. ledna 2015 12:08 )

A teď nám může maminka zase vysvětlovat,jaký to byl vzorný chlapec.

Zobrazit celou diskusi