Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Eva, které sebrali děti v Norsku: Manžel si myslel, že se rozvedeme jen na oko!

Autor: shp - 
29. ledna 2015
06:14

Odpustila by mu i nevěru, ale to, že jí zatajil svou psychickou poruchu, už na ni bylo moc. Eva Michaláková, které sebrali v Norsku syny Denise (9) a Davida (6), promluvila o hořkém konci svého manželství s Josefem exkluzivně pro Blesk.cz.

Podle udání z mateřské školky to měl být právě otec, který děti zneužíval. Lékařská vyšetření to vyvrátila, policejní vyšetřování nic neprokázalo, přesto syny stále Evě nevrátili. Byť si Češka nemyslí, že by je otec zneužíval, a nikdy ho při tom neviděla, konec jejich vztahu byl bolestivý.

„Exmanžel trpí psychickou poruchou osobnosti. Nemoc mi před svatbou zatajil,“ řekla Blesk.cz. „Odpustila bych mu i nevěru, ale tuhle lež ne,“ dodala Eva. Proto se s Josefem, za kterým se do Norska odstěhovala, rozhodla rozvést.

„On si však myslel, že se rozvedeme jen na oko kvůli Barnevernetu. Myslel si, že náš vztah bude pokračovat. Dlouhou dobu poté, co jsme se odloučili, to odmítal přijmout,“ uzavřela paní Michaláková.

Děti jí byly odebrány norskou sociální službou v roce 2011. Vídat se s nimi smí jen dvakrát ročně a to po dobu 15 minut. Nesmí na ně mluvit česky, nesmí je sama první obejmout. Každý z chlapců navíc žije v jiné pěstounské rodině.

ikolop ( 3. února 2015 01:26 )

Samozřejmě, že v severských státech jde o velký kšeft s bílými - a nejlépe slovanskými - dětmi : českými, slovenskými, polskými, ruskými, ukrajinskými atd. Proto všechno kolem dětí tak zoufale, křečovitě, striktně, podezřele tají ! Nejezděte tam, nebo vám stát ukradne děti.

jana1313 ( 29. ledna 2015 22:07 )

Děkuji za snahu a za odkazy. Bohužel už dnes nemám čas se tím probírat, musím na kutě, ráno mám důležité jednání ale při nejbližší příležitosti to všechno určitě zkouknu. Co táhlo po emigraci právě do Norska Josefa Michaláka, to také nevím, ale paní Evu tam přivedla právě láska k Josefovi a láska je bohužel někdy slepá. Ale ani láska by neměla zastínit odpovědnost k tomu kde hodláme přivést na svět své děti a pokud už se stěhuje člověk do ciziny, měl by si pečlivě zjistit jestli tím nevystaví své děti nebezpečí nebo něčí zvůli. Přeji vám dobrou noc.

jana1313 ( 29. ledna 2015 17:23 )

Děkuji za odpověď. Nejsem tady příliš často, tak mi to v Blesku možná uniklo. Ale to je stejně jedno. Blesk ani líný alibista Kapitán pro mě nejsou věrohodné zdroje. Už z toho důvodu, že jiné různé zdroje se shodují na zcela jiných informacích. Z druhého odstavce je pravdivá pouze informace o emigraci, ovšem došlo k ní už v roce 1968 (možno ověřit i z českých oficiálních zdrojů), řvaní a nahluchlost je pouze něčí fantazie. Na ve třetím odstavci zmíněné video bych prosila odkaz. Mám jiné informace a i když přihlédnu k tomu, že na paní Michalákovou vyvíjí Barnevernet už delší dobu nátlak ohledně toho co má říkat, jsem na základě videa ochotná případně částečně svůj postoj přehodnotit. Na čtvrtý odstavec už jsem odpověděla na začátku. Blesk nelze brát vážně mimo jiné i pro to, že v nových článcích popírá informace které dříve poskytl a netýká se to jen této kauzy. Chápu že vám na základě určitých zkreslených informací může Michalák připadat tak jak ho hodnotíte ale já musím na základě skutečných informací konstatovat, že se zachoval jak nejlépe mohl. K rozvodu došlo z diktátu Barnevernet, rozvod na oko, kdy by se se ženou dál stýkal, by nebyl brán jako rozvod. Od počátku bylo jasné, že pokud by došlo k vrácení dětí, tak jen samotné matce. Sice vrácení dětí by se rovnalo zázraku, ovšem milující otec doufá i v něj a neohrozí ho tím, že by se do věci jakkoli angažoval.

blooroses ( 29. ledna 2015 15:40 )

Pro Barnevernet je vydírání běžnou praktikou.

blooroses ( 29. ledna 2015 15:39 )

máš pravdu ale největším problémem je neinformovanost před tím než se lidé rozhodnou žít v cizině, toto je jen důsledek.

Zobrazit celou diskusi