Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

7 nejšílenějších důvodů, za které vám může norská sociálka vzít dítě!

Autor: shp, štš - 
28. ledna 2015
14:40

Kauza Češky Eva Michalákové, které v Norsku sebrali syny Denise (9) a Davida (6) kvůli údajnému zneužívání, které ani policie nepotvrdila, hýbe Českem. Praktiky Barnevernu, tamní sociální služby, jsou pro normálního člověka nepochopitelné. Dítě vám mohou sebrat i za to, že mu dáte sladkost nebo se před ním budete bavit o rodinných financích.


Barnevernet platí za stát ve státě. Nezodpovídá se policii a i ostatní úřady jsou na něj krátké. Děti může rodičům, a to i Norům, odebrat z naprosto nepochopitelných důvodů. Toto jsou některé z nich.

ZA CO BARNEVERNET ODEBERE DĚTI

1.) Bití

Je dovoleno např. posadit dítě na židli a nedovolit mu odejít, dokud se neuklidní a nezačne poslouchat, ale není dovoleno ho udeřit. Bití se totiž postihuje velmi tvrdě, často okamžitým zabavením dítěte. Týká se to všech dětí na území Norska, tedy i dětí turistů!

2.) Psychický teror

Ponižování před ostatními, neustálé srážení ega ve stylu „stejně nic neumíš“ či urážení – to vše se bere za psychické týrání, a pakliže dítě takové jednání oznámí, rodiče mají velký problém.

ZA CO JE NEJSPÍŠ ODEBERE

Tedy za co úřady mohou děti zabavit, když děti zmíněné chování nahlásí někomu, kdo má ohlašovací povinnost (například učitelé).

3.) Pít před nimi alkohol

V Norsku má hodně lidí špatný vztah k alkoholu, v důsledku čehož nepijí buď vůbec, nebo naopak enormně. Když rodiče na veřejnosti pijí před dětmi, dostanou se „do hledáčku úřadů“. A pozor, i tentokrát to platí i pro cizince a turisty!

4.) Chodit s nimi do hospody

V Česku je normální, že si rodina zajde do hospody na jídlo a jedno až dvě piva. V Norsku je taková představa hospody cizí, takže bude-li dítě říkat ve škole, jak bylo s rodiči v hospodě, může to u někoho zapnout výstražné světlo.

5.) Probírat s nimi „dospělé záležitosti“

Tím se myslí zejména finanční situace rodiny, vážné nemoci členů rodiny a podobně. Pokud už dítě dostává od rodičů informace o tom, že si rodina vede finančně špatně nebo že třeba babička má rakovinu a brzy zemře, je lepší, aby si to nechalo pro sebe. Nejlepší je jednoduše to dětem neříkat.

6.) Hádat se před nimi

Rodiče se mohou hádat, jak chtějí, ale aby se vyhnuli radaru úřadů, je lepší, když to dělají v době, kdy je dítě např. ve škole nebo u kamaráda.

7.) Krmit je sladkým

I obezita, tedy jedna ze známek toho, že dítě dostává příliš sladkostí, může vést k odebrání dítěte. Stejně tak špatný chrup.

mak ( 9. února 2015 09:19 )

Vy se s nimi nesdílíte? Vytváříte jim lživou iluzi o světě a o životě? Chleba roste na stromě a je zdarma, auto jezdí zdarma, do práce se chodí pro zábavu, a proto s nimi rodiče nejsou doma... nebo co jim vyprávíte? Když je někdo nemocný, tak co říkate, proč babička/děda nemůže jíst toto/přijet za námi/je v nemocnici? A když umře, tak se o tom baví a prožívá to celá rodina, jenom děti vyčleníte? To je tedy přístuP!

tonulenka ( 9. února 2015 07:28 )

hlavně,že mladí jezdí hromadně doPrahy se ožírat dělat bordel,policie musí pořádat při jsjich návštěvách manévry.

ala1234 ( 29. ledna 2015 12:44 )

 tak sem nepojedem na dovolenou tady by mi hned na letišti zabavili i psa

kacota ( 29. ledna 2015 02:42 )

Podľa týchto bodov by som už dávno bola za katrom .. na doživotie a deti v decáku minimálne.. Zlatý salaš 😜 😜 🙈 🐷 🐶 🐮 🐗 🐑

japos22 ( 28. ledna 2015 22:50 )

Zobrazit celou diskusi