Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Odpudivé fotografie: Tak daleko dospělo znečištění v Číně!

Autor: dce - 
27. ledna 2015
16:55

Čína je překrásná země - turisté sem jezdí kvůli nádherným výhledům na překrásnou krajinu. Jenže často se setkávají s naprostým opakem - znečištění je v Číně na takové úrovni, že i cizincům z velkých západních měst se zde značně zhorší zdraví během pár týdnů. Při pohledu na tyto fotografie se vám také možná přitíží!

Že je v Pekingu silně znečištěný vzduch, ví asi každý - postavy s rouškami a zákaz vyjíždění autem v určité dny, to je pro mnoho Číňanů každodenní realita. Jenže takto otřesné podmínky panují i mimo velká města. Růžový potok, do kterého vypouští chemii nedaleká továrna, nebo jezera plná odpadků. Tak to v Číně vypadá i dnes.

Jenže nejde jenom o továrny, které nemají zákonnou povinnost znečišťování okolí nějak řešit. Nad tím, jak naložit s odpadem, si nelámou hlavu ani běžní občané. Plastové lahve a obaly se bohužel válí i pod Velkou čínskou zdí...

V zemi, kde se tak rychle rozvinul průmysl, bude podobné zvyky velmi těžké ovládnout, čínští politici se ale zavázali slibem s tímto problémem něco dělat.

tgbg ( 27. ledna 2015 18:46 )

 Jo,jo. Komunizmus s lidskou tváří. Nebo s nelidským komunistickým bordelem?????

cicavec ( 27. ledna 2015 18:44 )

Hloupé informace.Proč jezdit až do Číny fotografovat,když ten samej bordel neli větší se může nafotit v Praze u Novotného lávky.

gogo ( 27. ledna 2015 17:40 )

Hloupé a tendenční informace. Kdyby Čína nebyla popelnicí Evropy, tak by to takto vypadalo v "čisté Evropě"...

Zobrazit celou diskusi