Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Místo psa zastřelil jeho majitele: Šlo o usmrcení z nedbalosti?

Autor: ČTK - 
29. ledna 2015
09:00

Případ z Přerova, při které strážník na začátku ledna služební zbraní zastřelil během zákroku mladíka, vyšetřuje policie pro podezření z usmrcení z nedbalosti. Nikdo však dosud nebyl obviněn. Kriminalisté stále čekají na znalecké posudky, které by jim měly okolnosti případu objasnit. K závěru by měli dojít během několika týdnů, řekli dnes novinářům zástupci policie.

Podle náměstka ředitele krajské policie Karla Kadlece není případ jednoduchý. "Věc jsme převzali, stalo se to na ulici, v noci. Je tam spousta práce, kterou musíme odvést, prověřujeme výpovědi. Zatím nebyl nikdo obviněn," uvedl Kadlec.

Podle vedoucího odboru obecné kriminality Martina Nasswettra se nyní čeká na znalecké posudky z balistiky, genetiky či vyhodnocení pachových stop. "Jak tyto posudky seskládáme, rozhodneme o postupu. Je to otázka týdnů," řekl Nasswettr.

Tragédie se odehrála nedaleko centra Přerova před barem Lumír v noci na 10. ledna. Strážníci byli na místo přivoláni kvůli rušení nočního klidu. Hlídka byla podle policistů ohrožována volně pobíhajícím psem, a proto jeden ze strážníků použil služební zbraň. Kulka zasáhla třiadvacetiletého mladíka do hlavy, zemřel na místě. Při incidentu byl zraněn i zasahující strážník, který zbraň použil. "Stále je na nemocenské, podle mých informací by tam měl zůstat do konce února," uvedl zástupce ředitele přerovské městské policie Miroslav Komínek.

Událost zvedla v Přerově vlnu emocí, před barem Lumír jsou stále položeny květiny, svíčky i smuteční věnce, ale i vzkazy vůči městské policii. Minulý týden se před sídlem strážníků na náměstí TGM sešly desítky lidí, kteří poté prošly průvodem před místo, kde se tragédie odehrála. Kvůli incidentu s opilými účastníky průvodu musela zasahovat také policie.

dzambulka007 ( 29. ledna 2015 22:29 )

Nejdřív si zjisti, co znamená slovo podlý a pak ho používej, ty analfabete. Asi jsi další fet'ácký bezmozek s pitbullem. Také by tě měli zastřelit.

milimili1 ( 29. ledna 2015 15:19 )

Jsi podlá !!! dzambulka007 Nejprve si ověř fakta >>> http://g.denik.cz/60/d2/lumir-pritelkyne-20152_galerie-980.jpg

milimili1 ( 29. ledna 2015 15:14 )

http://www.mpprerov.cz/text.php?text_id=16 Použití služební zbraně = § 20 1) Strážník je oprávněn použít služební zbraň a) za podmínek nutné obrany nebo za podmínek krajní nouze, b) aby zamezil útěku nebezpečného pachatele, jehož nemůže jiným způsobem zadržet. 2) Použití služební zbraně v případě uvedeném v odstavci 1 písmeno b) je přípustné pouze tehdy, jestliže použití donucovacích prostředků by bylo zřejmě neúčinné. 3) Služební zbraní podle odstavce 1 se rozumí střelná zbraň, jejímž držitelem je podle zvláštních předpisů obec. 4) Před použitím služební zbraně je strážník povinen vyzvat osobu, proti které zakročuje, aby upustila od protiprávního jednání s výstrahou, že bude použito služební zbraně. Od výzvy s výstrahou může upustit jen v případě, že je ohrožen jeho život nebo zdraví anebo je-li ohrožen život nebo zdraví jiné osoby a zákrok nesnese odkladu. 5)Při použití služební zbraně je strážník povinen dbát nutné opatrnosti, zejména aby nebyl ohrožen život jiných osob, a co nejvíce šetřit život a zdraví osoby, proti níž zákrok směřuje.

milimili1 ( 29. ledna 2015 15:11 )

http://g.denik.cz/60/d2/lumir-pritelkyne-20152_galerie-980.jpg

milimili1 ( 29. ledna 2015 14:56 )

>>> http://www.prerovan.cz/?clanek=2015-01-12-dle-svedka-policista-strilel-do-davu-ne-na-psa <<<

Zobrazit celou diskusi