Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Strach v domě seniorů, kde po roce našli mrtvolu: Budeme hnít jako Marcela?

Autor: Jiří Krušina, zrk - 
26. ledna 2015
05:00

Strach vládne v Domě s pečovatelskou službou v Karviné. Senioři se tu totiž bojí, že dopadnou stejně jako Marcela. Její takřka mumifikované tělo našli po více než roce v jejím bytě.

Marcela se podle místních krátce před svou smrtí rozešla s přítelem. „Ten jen říkal, že by nikomu nepřál být tak nemocný, jako je Marcela. Dlouho jsem ho neviděla,“ prozradila jedna z obyvatelek domu.

Policie zjišťovala, zda seniorka nezemřela násilnou smrtí. „Cizí zavinění bylo kriminalisty vyloučeno a jejich slova potvrdili i soudní lékaři,“ uvedla policistka Zlatuše Viačková. Záhadou ovšem zůstává, kdo mrtvolu vedle postele přikryl.

„Byla jsem v pokoji s policisty. Ležela vedle postele a byla přikrytá. Byl to hrozný pohled. Už se tady ale šíří fámy, že umřela na záchodě či ve sprše. Jsou to ale asi blbosti. Ke klidu to ale nepřidá,“ konstatovala sousedka Štefánia Vrbová.

Video MRTVÁ ŽENA V PEČOVATELSKÉM DOMĚ - REDAKCE BLESK.CZ
Video se připravuje ...

Senioři mají strach, že mohou v případě náhlých zdravotních problémů skončit jako Marcela. „Já mám sice rodinu a chodí za mnou pravidelně, ale jsou tu tací, kteří nemají nikoho. Když v bytě omdlí, dostanou infarkt či mrtvici, tak nebudou mít šanci na přežití a bůhví, za kolik týdnů je najdou,“ posteskla si další seniorka Jindřiška.

Pole mluvčí karvinského magistrátu Šárky Swiderové se proto budou kontrolovat schránky. „Vrátný bude kontrolovat, zda se některému z klientů podezřele neplní schránka. Také pečovatelky budou více naslouchat takzvaným ženským řečem, protože nemusí jít vždy o drby,“ řekla ke smutnému případu mluvčí.

Co bude ale vrátný zkoumat ve schránkách, jejichž majitelé nechtějí reklamy, zatím v Karviné nevymysleli.

doktorsafranek ( 26. ledna 2015 16:27 )

Duševní obzor staršího člobvěka to je v podstatě snídaně, oběd a vwečeř. když se bez problémů vyprázdní na WC, je jeho život naplněn. Snad tam také zaměstnávají nějaké pečovatele???

johnbee ( 26. ledna 2015 15:12 )

 Kdyby si senioři všímali jeden druhého, tak tam Marcela nemusela hnít. Jim bylo jedno, že ji nevidí a teď lkají.

doktormediciny ( 26. ledna 2015 13:20 )

PROBOHA: Slezka z postele, přčikryla se a pak umřela. Je to podstatné??

doktormediciny ( 26. ledna 2015 13:18 )

Pečtěte si od Honore de Balzaca Otec Goriot. Tam se dozvíte, že dle pařížanů too je výspa demokracie. Starý člověk nikumu nechybí

doktormediciny ( 26. ledna 2015 13:16 )

Hm no. Inkaso platila bezhotovostním převodem. Jestli neměla příbuzné, nikde nikomu necvyběla

Zobrazit celou diskusi