Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Obyvatelé domu hrůzy, kde našli rok mrtvou ženu: Páchlo to tu už v létě!

Autor: Jiří Krušina, zrk - 
25. ledna 2015
05:00

Déle než rok leželo rozkládající se tělo Marcely T. v Domě s pečovatelskou službou v Karviné. Až teď ho objevili policisté. Sousedé přitom upozorňovali pečovatelky na zápach.

Senioři v domě jsou zoufalí. „Krade se tady, nikdo se o nás nestará, služby jsou předražené," tak zhodnotila život v domově paní Miroslava. Případ nalezeného těla je proto nepřekvapil.

„Před lety tady jeden důchodce skočil z okna. Dalšímu invalidovi bez nohou dávali obědy přede dveře. Až tam stálo několik nosičů plných jídla, tak zjistili, že je mrtvý. Tak se tady o nás starají. Kdo může, tak o sebe pečuje sám." řekla Nedělnímu Blesku Štefánia Vrbová. Právě ta již loni v létě upozorňovala na hnilobný zápach na chodbě. „Pečovatelka mi řekla, ať se o nic nestarám. Že Marcelka řádně platí nájem. Stejný zápach jsem cítila před Vánocemi, když začali topit," sdělila Štefánia.

Na to, co viděla v bytě mrtvé sousedky, nezapomene. „Ležele na zemi, přikrytá dekou. Vypadala jako mumie," dodala Štefánia Vrbová.

Video MRTVÁ ŽENA V PEČOVATELSKÉM DOMĚ - REDAKCE BLESK.CZ
Video se připravuje ...

zigzag ( 25. ledna 2015 19:33 )

No, kdyby pockali do leta tak uz by jen nametli prach na lopatku.

1946 ( 25. ledna 2015 18:50 )

 V domě s pečovatelskou službou? Všechny zamastnance okamžite bez náhrady propustit.

ninka64 ( 25. ledna 2015 16:24 )

Dnes běžné, staří lidé jsou úplně na okraji společnosti, absolutní nezájem a lhostejnost o jejich životy, neúcta mladé generace ke stáří se projevuje čím dál více a hlavně, neustálým zdůrazňováním politiků, jak jsou tito lidé pro společnost drahé břemeno, jak důchody zatěžují rozpočet státu, a jak starých lidí přibývá a kdo je bude živit. Přitom už nikdo neřekne ,že ti lide 40 a někdy i více let pro tuto společnost opracovali. Případ této ženy je hodně vypovídající o stavu naší společnosti.

cernykondor ( 25. ledna 2015 15:50 )

Asi to bylo státní zřízení, ale díky DS Šestajovice a několika dalším případům, mají započít kontroly všude.

cernykondor ( 25. ledna 2015 15:48 )

Cinkání klíčů bylo v pořádku, ale chtělo to kontrolu a žádnou toleranci původuz peněz, jak žádal Klaus. To už měli být lidi v ulici. Nyní se nelze tedy divit tomu, kdo je u vesla. Kdo máte nějaké zkušenosti s domy seniorů, napište. " lilalilie@centrum.cz " Děkuji, bude to apolečnosti jen kiu prospěchu. Člověk,když se stane seniorem nezasluhuje končit takto velmi ponižujícím způsobem a ještě plnit kapsu grázlům.

Zobrazit celou diskusi