Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pobodal svou bývalou ženu, pak se zastřelil: Útok plánoval 10 dnů!

Autor: zrk, Čas.sk - 
25. ledna 2015
20:17

Byli rozvedení 7 let. Nikdy se s tím nesmířil. Chtěl se pomstít! Útok si dobře naplánoval. Odjel na Slovensko, 10 dnů ji sledoval a pak zaútočil. Iveta jako zázrakem přežila. Má vztek na policii, exmanželovy výhrůžky hlásila, nikdo jí ale nepomohl.

Dušan (58) byl už 7 let rozvedený se svou ženou Ivetou (53), přesto se s rozvodem stále nevyrovnal. Říkal, že mu žena vzala rodinu, domov i budoucnost. Svou pomstu si dokonale naplánoval.

Přestože pracoval v Čechách, odjel na Slovensko, kde Iveta žije, ubytoval se na místní ubytovně a obhlížel terén. Dušanův bývalý spolužák Petr je z útoku v šoku, řekl: „Když jsem se to dozvěděl, nemohl jsme tomu vůbec uvěřit. Byl klidný, spíš utrápený,“ mluvil i o Dušanově zdravotním stavu: „Chodil o dvou berlích, údajně byl dva týdny po operaci nohy.“ Nejvíce Petra zaskočilo, jak moc byl Dušan ozbrojený. Na Slovensko přijel s paralyzérem, noži i střelnou zbraní.

Dušan si připravil i historku, tvrdil, že se na Slovensko vrátil, protože má na Liptově pozemky a musí vybavit jejich přepis na katastru. Nic z toho nebyla pravda. Několik dní chodil okolo paneláku, v kterém bydlí Iveta a vyčkával. Sama Iveta po útoku řekla: „Pozoroval nás tu už několik dní. Maskoval se kapucou a šálou. Stál pod panelákem a stále nám koukal do oken nebo přecházel kolem vchodu. My jsme ale nevěděli, že je to on. Nepoznali jsme ho!“

Dušan na Ivetu zaútočil ve středu, přímo v jejím bytě. Bodl jí devětkrát a způsobil jí vážná poranění břicha, hrudníku a rukou. Iveta je z útoku roztřesená a nevychází z bytu. Tisku řekla: „Volal jsem na policejní prezídium a informovala jsem je, že si počkám na výsledky kontroly a pokud na někoho nepadne zodpovědnost za to, že mě málem zabil, tak si budu stěžovat u ministra. A možná se i soudit.“ Iveta je takto rozčílená právě proto, že polici v minulosti oznámila, že jí manžel mnohokrát vyhrožoval. Nikdo jí však nepomohl a útoku nezabránil.

Jak uvedl Čas.sk, odbor kontroly se momentálně zabývá prověřováním podnětu, který Iveta podala v roce 2011.

adelinda ( 25. ledna 2015 22:11 )

Eremita,nemáte pravdu. Policie nejen může, dokonce je povinna kvůli výhrůžkám zasáhnout. Například § 353 trestního zákoníku: NEBEZPEČNÉ VYHROŽOVÁNÍ: kdo jinému vyhrožuje usmrcením, těžkou újmou na zdraví nebo jinou těžkou újmou takovým způsobem, že to může vzbudit důvodnou obavu , bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok...., dále třeba § 354-NEBEZPEČNÉ PRONÁSLEDOVÁNÍ,odstavec b)-tj. vyhledává osobní blízkost, nebo sleduje člověka....atd, taky může dostat rok. V tomto konkrétním případě měla slavná policie použít obdobný paragraf, slovenský zákon to bude mít obdobně. Jenomže např. naše slavná policie je laxní, její příslušníci v drtivé většině NEZNAJÍ trestní zákon,ani nemají snahu si něco nastudovat. Proto je situace bohužel taková.

eremita ( 24. ledna 2015 22:19 )

Kvůli výhrůžkám nemůže policie nic dělat, dle zákona. Až když je malér je i důvod. Ta ženská je ale rázná, stížnosti jen pršej. Měla si najmout ochranku, jenže na koho, když ani sama bejvaláka nepoznala? Vzít si život kvůli zpackanýmu vztahu je pitomost. Smutná definitiva....

Zobrazit celou diskusi