Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Clintonová si utahuje z Putina: V Americe máme volby, ne jako v Rusku...

Autor: ČTK, zrk - 
24. ledna 2015
08:10

Hillary Clintonová se přímo před televizními kamerami opřela do ruského prezidenta Putina. Dělala si legraci z ruských voleb. V Americe jimi člověk musí projít, aby byl prezidentem, Ne jako v Rusku....

Bývalá šéfka americké diplomacie Hillary Clintonová, považovaná za adeptku na nástupkyni Baracka Obamy v Bílém domu, na otázku, zda se chce stát americkou prezidentkou odvětila, že to je na dlouhé lokte a složitý proces, „ne jako u Putina". A exministryně pokračovala údajným Putinovým vnitřním dialogem z dob, kdy ještě - před třetím zvolením prezidentem na jaře 2012 - byl Putin kvůli ústavě premiérem a v křesle hlavy státu jej na čtyři roky vystřídal nynější premiér Dmitrij Medveděv: „Vladimire, co myslíš, nechtěl bys být zase prezidentem?"Myslím, že chtěl." „Tak proč to prostě neoznámíš? Řekneme Dmitriji, že se smí stát premiérem." „No to je vynikající, vynikající nápad," imitovala Clintonová a se smíchem dodala: „U nás máme volby".

Podle agentury Unian si ani Putin nebere vůči Clintonové servítky. V červnovém rozhovoru pro francouzskou televizi poznamenal, že jako šéfka americké diplomacie „nebyla nikdy příliš elegantní ve svých vyjádřeních", ale že „se ženami je lepší se nehádat".

Ještě dříve Clintonová na adresu Putinova chování ve světové politice prohlásila, že s něčím podobným se naposledy setkala na pískovišti v mateřské školce.

Clintonová dosud svou prezidentskou kandidaturu oficiálně neohlásila, nicméně se očekává, že do volebního souboje o prezidentský úřad v roce 2016 se zapojí. Podobně Putin odpovídá, že je ještě brzy, aby se vyjádřil, zda se v roce 2018 bude ucházet o další šestileté období v čele státu.


atakdale ( 6. února 2015 10:27 )

nemáš někdy, ve světlých chvilkách, pocit, že si to myslí američani? nikdy? tak to se jdi léčit

atakdale ( 6. února 2015 10:26 )

ta stará *** ať drží hubu muslimánskej hulič trávy má druhej mandát jen podvodem (první asi taky), kdy získal v některejch státech až 108 procent hlasů! opravdu, ty krávo zasr.aná, to se máte čim chlubit a hitlary má sama máslo na hlavě, asi už zapomněla na benghází a podobný záležitosti

ptolemaios ( 24. ledna 2015 21:47 )

ano ,ninka 64 to vystihla - tam nemůže být presidentem chudák, ale jen milionář,lépe miliardář.No¨a pak to jde "po meči" , viz klan Bush ! Tam je zajímavé, že ten nejstarší byl ještě ČLOVĚK , ale syn jen válečník ! Clintonka moc chytrosti nepobrala, manžela jí vypíchla Monča v Orální pracovně, tak co jí zbylo? - jen politika a prachy.Chlapi z ní maj jen strach, stačí se podívat, a tak místo aby se válela někde v Palm Beach, dělá chytrou ,když se jí podaří vnutit nějakému politikovi, ale ti z ní mají v¨íceméně srandu

katkom ( 24. ledna 2015 18:23 )

Okupant Putin si myslí, že bude o všem rozhodovat a že mu patří celý svět!!!!!Zrovna před chvilkou byl v televizi pořad o tom jak rusáci vyhnali Gruzínce z jejich země a domů. Rus je od přírody zdegenerovaný tvor, co neukradne nemá!!!!

katkom ( 24. ledna 2015 18:20 )

Češi vy jste strašně všichni chytrý!!!Občas se pozastavte a přemýšlejte o naší vytunelované a rozkradené České zemi komunistickými lumpy-o tom veďte debatu-zde žijete!!!!Clintonová má pravdu o volbách v Rusku-je divné,že se tam střídají Putin a Medveděv.Vždy to tam bylo a bude!!!!Že svobodně nerozhoduje národ!!!!

Zobrazit celou diskusi