Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Politika a zvířátka stylově: Klokana rudého sponzorují v zoo komunisté!

Komunisté sponzorují stylově klokana rudého
Komunisté sponzorují stylově klokana rudého  (Autor: archiv Blesku)
Autor: dce - 
23. ledna 2015
19:02

Deset tisíc ročně, tolik dostává v jihlavské zoo klokan rudý od svých sponzorů – komunistické strany. Zároveň také posílají z politiků do zoo vůbec nejvíce peněz. 

Kuba ale asi už dost komunistická není – leguána kubánského už totiž nesponzorují. „Nemyslím, že by u této volby stálo jakékoli stranické zaujetí nebo ulpívání. I když patrně by nám bylo zatěžko sponzorovat jiné zvíře s přídomkem černořitný nebo ptáka barvy modré,“ objasnil podle serveru iDNES.cz Drahoslav Oulehla z vysočinské KSČM. Popíchnout lidovce a ODS si ale neodpustil.

Možná v tom jistá symbolika mohla být, ale spíš toto sponzorování vyplynulo z osobního kontaktu v zoo a možnosti jej takto uskutečňovat,“ dodal Oulehla.  I Zdeněk Dobrý z KSČM zamítl, že by za výběrem byl nějaký zvláštní úmysl. 

ČSSD si v jihlavské zoo vybrala již před lety kosmany – podle nich jsou to sympatické opice. Krajská pobočka sponzorovala dříve gibona zlatolícího – jeho barva taky tu stranickou trošku připomíná.

Exposlanec Jan Kasal dříve sponzoroval levharty. Při jedné akci jim dokonce připravil masový dort, ale levharti k němu ani nečichli. Při křtu mláďat ho navíc jeden z levhartů označkoval. 

Politici jsou velmi aktivní vždy před volbami, pak o nich není ani slyšet, ale peníze posílali pravidelně. Pokud jde o výběr zvířat, někdy to bylo dáno náklonností k druhu, většinou po konzultaci s dětmi. Ani finanční stránka nebývá zanedbatelná. Každé zvíře má svůj sponzorský ceník. Aby politik sponzoroval zvíře za sto korun, je málo myslitelné,“ uvedl emeritní ředitel jihlavské zoo Vladislav Jiroušek.


tgbg ( 24. ledna 2015 07:55 )

Komunistický dobytek ať sponzoruje dobytek!!!!!

weigel ( 24. ledna 2015 07:30 )

Komunisty z které strany máte na mysli? Ti co byli takový hazli za socialismu že je vyhodili i z KSČ, ti potom s poukazem na své minulé vyloučení zakládali OF.

weigel ( 24. ledna 2015 07:27 )

Ve Francii muslim zastřelil 12 členů levicového deníku, ti komunisté to mají těžké.

gabreta ( 24. ledna 2015 03:33 )

To by se tam mohla přiživit i ODS. Ta taky teď poskakuje s prázdnou kapsou!

zelena.karkulka ( 23. ledna 2015 23:25 )

 co je tohle jako za článek????

Zobrazit celou diskusi