Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Teroristu Coulibalyho pohřbí ve Francii: Jeho domovina ho nechce!

Autor: ČTK - 
23. ledna 2015
14:28

Tělo teroristy Amedyho Coulibalyho, který má na svědomí smrt pěti lidí, bude pohřbeno ve Francii poté, co jeho pozůstatky odmítlo Mali, odkud pochází jeho rodina. Coulibaly je posledním z trojice pařížských útočníků, který ještě nebyl pohřben.

Podle listu Le Parisien mělo být tělo muže zastřeleného v pařížském košer supermarketu, kde jeho rukou zemřeli čtyři lidé, ve středu převezeno do západoafrické země, o což požádali jeho příbuzní. Maliské úřady však žádost o jeho pohřbení na poslední chvíli zamítly, a tak byly pozůstatky převezeny zpět do pařížského institutu soudního lékařství. Kromě lidí v obchodě zabil Coulibaly také jednu policistku.

Mluvčí vlády a ministr zemědělství Stéphane Le Foll dnes potvrdil, že muž bude pohřben ve Francii. Podle francouzských médií by k tomu zřejmě mělo dojít v obci Grigny jižně od Paříže, kde Coulibaly žil a kde v současnosti bydlí jeho matka a sestra. Starosta obce však údajně dosud nedostal žádost o pohřeb, kterou podle zákona jeho úřad schvaluje.

I kdyby však s uložením Coulibalyho pozůstatků obec nesouhlasila, bude to patrně jako v případě zbylých dvou pachatelů pařížských útoků marné. Bratři Said a Chérif Kouachiové, kteří zabili 12 lidí během útoku na redakci satirického týdeníku Charlie Hebdo, byli o víkendu pohřbeni v Remeši a v Gennevilliers u Paříže, ačkoli se tomu starostové obou měst snažili zabránit. Obávali se, že se z hrobů stanou poutní místa muslimských radikálů nebo vandalů. Podle zákona ale nemohli odmítnout uložení těl lidí, kteří ve městech bydleli.

alfasamec ( 23. ledna 2015 19:27 )

Pysk jako srolovaný koberec a debilní výraz navrch.

trhnisinadledvinkou ( 23. ledna 2015 19:04 )

a proč ho nehodí na kompost a nebo s ním nenakrmí žraloky?

tgbb. ( 23. ledna 2015 16:15 )

A místo pomníku postavit přenosnou latrínu.

schmid ( 23. ledna 2015 15:17 )

hodit do kompostu

istyl ( 23. ledna 2015 14:50 )

ani zraloci by ho nezrali?

Zobrazit celou diskusi