Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Anorektička vážila 40 kg, ale nad nemocí zvítězila: Poběží půlmaraton!

Autor: shp - 
24. ledna 2015
08:21

Mladá krásná sportovkyně má za sebou čerstvě uběhnutý půlmaraton, ale ten není ani zdaleka největší výhrou jejího života. Izzy Mulkerrins (19) trpěla anorexií a její váha klesla až na děsivých 40 kilo. Jenže dívka se nedala a nad nemocí zvítězila, a dnes dokonce aktivně sportuje!

Izzy se narodila v Irsku, ale později se přestěhovala do Švédska. V 11 letech onemocněla cystickou fibrózou a vypěstovala si anorexii. Její rodiče se navíc rozvedli, což její psychiku ještě víc podlomilo.

Později byl její stav natolik zoufalý, že zhubla na kritických 40 kilo. Doktoři tehdy bili na poplach, že jestli nezačne pořádně jíst, zemře. Zanedlouho poté skončila ve špitále.

Když jsem byla v nemocnici, klesla jsem na úplné dno. Uvědomila jsem si, že takhle nemůžu dál. Chtěla jsem žít svůj život naplno, mít své teenagerovské roky. Nemohla jsem takhle pokračovat,“ přiznala sama Izzy.

Když vážila nejméně, skládal se její denní jídelníček jen z cereálií a čaje. Teď už se ale její váha vrátila k normálu a Izzy aktivně běhá. Chystá se dokonce zaběhnout půlmaraton.

Vždycky jsem milovala běhání a sportování, takže to byly jedny z motivací k mému uzdravení,“ uzavřela sympatická blondýna.

Dannero ( 24. ledna 2015 08:48 )

problém anorexie je ten, že čím víc člověk hubne, tím víc se vidí tlustší. Atraktivní štíhlá postava je totiž o poměru rozměrů partií než o váze,např: hubené nohy udělají opticky široký,velký a plochý zadek, kostnaté ruce a hrudník zase opticky širší pas. Vlastně anorektička vidí v zrcadle stále neuspokojivou postavu a přičítá to tomu že je stále tlustá. Štíhlou a dokonalou postavu dělá rovnoměrně rozložená svalovina (viz bikiny-fitness) dokonce díky tomu vypadá člověk opticky štíhlejší protože se změní poměry pasu, boků a nohou na ideální hodnoty atraktivity.

Zobrazit celou diskusi