Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Žárlivec se pokusil zavraždit exmanželku i jejího druha: Odsoudili ho na 15 let!

Autor: dce - 
21. ledna 2015
14:12

Dlouhodobé spory po rozvodu vyústily v pokus o dvojnásobnou vraždu. Muže, který o sobě tvrdil, že není agresivní a nikoho zabít nechtěl, poslal soud na 15 let do vězení.

Rozvod nerozvod, dvaapadesátiletý muž z Prahy si očividně myslel, že jeho exmanželka je stále jeho majetek. Po mnoha žárlivých scénách a výhružných SMS se rozhodl si na ni došlápnout osobně. Přišel za ní do práce, k informačnímu okénku v metru na Kačerově. Jenže se mu asi nelíbilo, co tam viděl.

Na Kačerově zabouchal na vstupní dveře místnosti dozorčího turniketů, a když se bývalá manželka vyklonila z okénka, chytil ji se slovy „já tě zabiju, děvko“ za krk a začal ji tahat ven, takže jí podvrkl krční páteř a pohmoždil hlavu. U soudu ale celou dobu tvrdil, že jí ublížit nechtěl. „Nemám rád násilí a hádky. Řval jsem na ni, protože ji mám rád,“ tvrdil.

Když ženě na pomoc přišel její partner, ohnal se po něm obžalovaný nožem. Zápas skončil málem tragicky, útočník svého soka vážně pobodal. On i jeho přítelkyně nakonec přežili. Obžalovaný ale se svou výpovědí a výmluvami u soudu neuspěl. Byl odsouzen na 15 let. Zatím nepravomocně.

Zobrazit celou diskusi