Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Matka dvou dětí a maratonská běžkyně: Kvůli zápalu plic přišla o nohy a prsty na rukách

Autor: šim - 
21. ledna 2015
13:42

O Vánocích jí nebylo dobře, cítila, že se jí špatně dýchá. Na Štědrý den matku dvou dětí, která zrovna trénovala na půlmaraton, hospitalizovali se zápalem plic. Její stav se ale začal rapidně zhoršovat, až byla na pokraji smrti. Svůj boj zatím vyhraný nemá...

Britka Tracy Ralph (34) byla v lepší kondici než kdejaká její vrstevnice. Byla v běžeckém tréninku na půlmaraton a s manželem byli uprostřed posledních předvánočních příprav, když ji doslova paralyzovalo hned několik závažných onemocnění najednou, která odstartovala boj o život maminky dvou malých chlapců (4 a 1,5).

Když ji převezli do nemocnice, lékaři zjistili, že má zápal plic. Její stav se začal prudce zhoršovat. Lékaři jí diagnostikovali meningitidu a otravu krve a objevili krevní sraženiny a krvácení do mozku. Tracy musela být uvedena do umělého spánku, aby její tělo mohlo s nemocemi lépe bojovat a ona netrpěla.

Lékaři jí museli nakonec amputovat obě nohy pod koleny a prsty na rukách. Z umělého spánku se probrala přesně na Silvestra. Stále ještě zůstává v péči lékařů na jednotce intenzivní péče v londýnské nemocnici St. Thomas. Do nemocnice blízko jejího domova by měla být převezena, pokud to její stav dovolí, příští týden.

„Dokud ji nepřevezli do Londýna, byla na pokraji smrti,“ říká její švagrová Amanda. „Lékaři nás varovali, že to zřejmě nezvládne,“ dodává a popisuje, jaké trauma celá rodina poslední týdny prožívá. „Je to šílené, neuvěřitelné. Nejsou tu zatím skoro žádné dobré zprávy,“ říká Amanda.

Zdrcená rodina zařídila nadační fond pro Tracy a žádá veřejnost o pomoc. Peníze ze sbírky budou použity na rehabilitaci a pořízení protetických končetin. „Je to neskutečné, že za 24 hodin přišlo téměř 700 tisíc korun. Jsme dojatí,“ říká Amanda. Rodina stanovila cíl sbírky 100 000 liber (3,8 milionu korun). Během pár dnů jsou už na čtvrtině.

janina7777 ( 21. ledna 2015 17:13 )

průměrnej chlap si najde jinou

sores ( 21. ledna 2015 15:39 )

Ty d.ebile bez IQ co kdyby se to stalo tobě a manželka by o tobě řekla to samé? Ještě jsi nepřeskočil, tak dej bacha ať se ti nestane ještě něco horšího.Ježíš to jsou mezi námi idi.oti, hus!

Zobrazit celou diskusi