Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Rodiče postižené Lucinky: Za zpackaný porod žádají 17 milionů!

Autor: rys - 
20. ledna 2015
15:44

Čekali zdravé dítě, nastávající maminka však trpěla těhotenskou cukrovkou. Porodník v olomoucké nemocnici neodhadl velikost dítěte a rozhodl se pro klasický porod. To spustilo lavinu komplikací, kvůli kterým je dnes čtyřletá Lucinka těžce postižená.

„Neodhadli správně velikost plodu a nechali ženu rodit normálně. Nastaly komplikace, ale císařský řez už přišel pozdě. Ženě mezitím praskla děloha a oddělila se placenta,“ uvedl nešťastný otec Vlastimil Blaťák a dodal: „Malou pak dvakrát oživovali, bohužel došlo k nevratnému poškození.“

Nemocnice však pochybení odmítá. „Pokud se narodí dítě s jakýmkoliv postižením, je to samozřejmě vždy smutné jak pro rodinu samotnou, tak i pro naše zdravotníky, kteří dítěti pomáhají na svět a kterých se podobné případy rovněž velmi dotýkají. V tuto chvíli bychom neradi předjímali, jaké bude rozhodnutí soudu. Jsme ale přesvědčeni, že jsme nepochybili,“ uvedla nemocnice.

Případ je o to tragičtější, že při komplikovaném zákroku přišla Jana Blaťáková o dělohu, takže už nebude moci mít další dítě. Blaťákovi nyní u olomouckého soudu žádají po nemocnici odškodné téměř sedmnáct milionů korun.

Podle znaleckých posudků nepochybili olomoučtí porodníci v lékařských postupech. Fakt, že se porodník hned nerozhodl pro císařský řez, však označili jako chybu. Soud byl dnes odročen kvůli výslechu svědků.

mocrex ( 23. května 2016 23:26 )

No těžko říct, mě děloha praskla při nevyvolávaném porodu.

natl ( 21. ledna 2015 10:17 )

Tak takovou koncentraci debilů jsem už dlouho neviděla. Rodičům i Lucince přeji hodně energie a štěstí.

takytaky ( 21. ledna 2015 07:02 )

Zajímavý, že kdejaká rádoby celebrita rodí císařem a ještě se tím chlubí, že měly zdravotní komplikace...

fotrpjotr ( 21. ledna 2015 00:54 )

Proč po nemocnici,přece to dělala konkrétní osoba,ať to platí přímo ona a ne stát.

id11 ( 20. ledna 2015 20:24 )

bude to silně hnusný dement z pod mostu z krabic,prodal nasbírané láhve a je na net hospě

Zobrazit celou diskusi