Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kvůli výhrůžkám islamistů zrušila německá policie demonstraci v Drážďanech

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Reuters)
Autor: ČTK - 
18. ledna 2015
13:06

Kvůli konkrétním hrozbám ze strany islámských extremistů zrušilo hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida) demonstraci, která se měla konat v pondělí v Drážďanech. Uvedla to dnes agentura DPA.

Islamisté vyhrožovali atentátem Lutzovi Bachmannovi, organizátorovi shromáždění, která se od poloviny října konají každý týden v saské metropoli. Podle týdeníku Der Spiegel varovaly zahraniční tajné služby Německo, že džihádisté diskutovali o útocích na pochody hnutí Pegida. "Proto považujeme za nezodpovědné vystavovat naše sympatizanty a naše město nevypočitatelnému riziku," uvedli dnes představitelé Pegidy.

Minulé pondělí se na demonstraci v Drážďanech sešlo podle policejních odhadů na 25.000 lidí, kterým se nelíbí údajná islamizace Německa a kteří požadují zpřísnění azylových zákonů.

Hnutí Pegida začátkem tohoto měsíce odsoudilo 50 známých představitelů německého politického a společenského dění. V zemi se konají také shromáždění proti netoleranci a xenofobii. V Mannheimu a v Lübecku přišlo v sobotu podpořit otevřenou společnost a vyjádřit solidaritu s uprchlíky žijícími v Německu dohromady asi 16.500 lidí. To je více, než organizátoři očekávali, poznamenala DPA.

kung-fu-jane ( 18. ledna 2015 18:16 )

Možná nejsou ani tak impotentní jako akceneschopní, což je dost velký rozdíl. V prvním případě ti manželka přinejhorším nedá večeři ale v druhém případě ti terorista uřízne hlavu a to je potom dost velký problém ....

gabreta ( 18. ledna 2015 17:25 )

Jen týhle řeči umouněnci rozumí: http://true-turtle.livejournal.com/85315.html

Zobrazit celou diskusi