Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

»Začala třetí světová válka« prohlásil podle hackerů papež!

Hackeři se vytrvale snaží získat data z vašeho počítače. Jak se jim bránit? Pomůže jenom kvalitní antivirus
Hackeři se vytrvale snaží získat data z vašeho počítače. Jak se jim bránit? Pomůže jenom kvalitní antivirus  (Autor: istock.com)
Autor: ČTK - 
17. ledna 2015
14:35

Hackeři napadli twitterové účty listu New York Post a agentury UPI a umístili na ně mylné ekonomické a bezpečnostní informace. Jedna z nich například citovala papeže Františka, který prý řekl, že začala třetí světová válka. Podle BBC jde o další z hackerských útoků na významná média.

UPI přiznala, že hackeři napadli nejen její twitterovou, ale také zpravodajskou stránku. Na Twitter stačili umístit šest mylných zpráv týkajících se i federálních rezerv.

Na New York Post se zase objevila informace, že americká letadlová loď George Washington právě bojuje proti čínským vojenským plavidlům v Jihočínském moři. Zprávu okamžitě vyvracel Pentagon. Mylné informace byly už z obou médií odstraněny a New York Post oznámil, že se případ vyšetřuje.

Počítačová kriminalita byla jedním z témat pátečního jednání amerického prezidenta Baracka Obamy s britským premiérem Davidem Cameronem. Dohodli se na sdílení zpravodajských informací o nebezpečných útocích hackerů a na vytvoření "kybernetické buňky".

V USA se hovoří o nutnosti posílit bezpečnost kybernetického prostoru už delší dobu. Hackeři napadli před několika dny twitterový účet Centrálního velení USA. Na jeho Twitteru se objevil vzkaz "Američtí vojáci, dejte si pozor, přicházíme" podepsaný zkratkou radikálního Islámského státu. Za mimořádně závažný útok proti americkým zájmům se považuje prosincový útok na servery společnosti Sony Pictures, připisovaný Severní Koreji.


Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

vog.ht. ( 17. ledna 2015 16:56 )

To je jen další intrikánský podvrh americké CIA

jerry ( 17. ledna 2015 16:51 )

Staline, probuď se!

cujevuxo ( 17. ledna 2015 16:38 )

přesně, no a že udělali vítr nějakým z.k.urveným novinářům, tak to je jenom dobře, stejně víc jak půlka průserů padá na jejich vrub

cujevuxo ( 17. ledna 2015 16:36 )

čéče, teď chytli v englandu cigoše kterej ukrad náhrobní destičky z celýho Terezína, angláni napsali že chytli čecha, takže jdi do p.rdele s těma kecama, debile, jo a nejsem žádnej muslim, kdyby něco

sores ( 17. ledna 2015 16:26 )

Teď kolují maily-video jak mladí muslimové ničí náhrobky amerických vojáků z 2 světové války.Kopu do nich a ničí je. Hnus co se to děje ve světě.

Zobrazit celou diskusi