Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Teroristé se chystají na německá nádraží! Dva podezřelé už zatkli!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: ČTK)
Autor: dce - 
16. ledna 2015
22:36

Německé bezpečnostní složky mají informace, že hlavní vlaková nádraží v Berlíně a Drážďanech jsou možnými vyhlédnutými terči útoků islamistických teroristů. Berlínská policie zatkla v noci na dnešek dva radikální muslimy podezřelé z podpory terorismu. Podle vyšetřovatelů se dvojice německých Turků snažila verbovat muslimy pro boj v řadách radikálního hnutí Islámský stát, pro které také zajišťovala finanční podporu. 

Německé bezpečnostní úřady mají informace, že cíli atentátů by se mohla stát hlavní vlaková nádraží v Berlíně a Drážďanech. Ohroženy jsou údajně také demonstrace hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida), které se každý týden konají právě v saské metropoli.

Několik zahraničních zpravodajských služeb předalo německým úřadům informace, které se shodují v tom, že nádraží v Berlíně a Drážďanech jsou možnými cíli atentátů.
Zpravodajské služby údajně zachytily příslušnou komunikaci mezi radikálními islamisty. "Bereme tyto stopy velmi vážně," uvedl vysoce postavený pracovník bezpečnostních služeb. Policejní přítomnost na nádražích velkých německých měst prý byla posílena.

Noční zatčení dvou mužů bylo podle státního zastupitelství výsledkem několikaměsíčního vyšetřování a nesouvisí s teroristickými útoky v Paříži z minulého týdne ani se čtvrtečním protiteroristickým zásahem v Belgii.

Oba zadržení se hlásili k salafismu, který je radikální odnoží islámu. Podle vyšetřovatelů se snažili radikalizovat další německé Turky, stejně jako Čečence a Dagestánce žijící v Berlíně. V rámci "islámského vzdělávání" údajně vyzývali ostatní muslimy, aby se připojili ke "svaté válce proti nevěřícím" v Sýrii a v Iráku.
Dvojice údajně také prala špinavé peníze a výtěžek chtěla použít k financování cesty jiných radikálů na Blízký východ. Část prostředků také podle policie využívala k nákupu zbraní, které chtěla poslat IS.

id11 ( 17. ledna 2015 02:49 )

id11 ( 17. ledna 2015 02:49 )

Nikdo ti tam nechodí, to je dobře, hackere

id11 ( 17. ledna 2015 02:48 )

gogo skřete

id11 ( 17. ledna 2015 02:48 )

Ty budeš opět čumět jako v srpnu r. 1968 a vyvádět jako Donutil v pelíškách, ty blbe.

gogo ( 16. ledna 2015 22:06 )

Američané položili základ vzniku teroristů. Nyní se zdá, že pro třísky nevidíme les.

Zobrazit celou diskusi