Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Čtenáři nadělovali: Postiženému Bohouškovi dali lavice i schodolez

Autor: Jana Ulrichová, lmk - 
18. ledna 2015
08:20

Osud mozkovou obrnou postiženého Bohouška (7), o kterém Blesk informoval, vzal čtenáře za srdce. Darovali mu speciální lavici i schodolez. Teď rodina shání lepší bydlení.

Mladá rodina, která se loni rozrostla o malou Nicol (7 měsíců), se tísní v pronajatém bytě 2+1. Ideální by byl pro ni bezbariérový tří- nebo čtyřpokojový byt, kde by Bohoušek mohl mít takovou malou tělocvičnu. „Vzhledem ke svému handicapu musí denně cvičit,“ řekla Bohouškova maminka Andrea Třísková. Bohoušek, který letos nastoupil do první třídy, sice trénuje s chodítkem, většinou je ale na vozíčku.

S hledáním bytu pomáhá rodině Jiří Šauer, jehož firma zastupuje klienty při uplatňování nároků na náhradu škody při úrazech, nehodách či ztrátě výdělku. Stejně jako další čtenáře, i jeho zaujal příběh rodiny, který Blesk zveřejnil. Už dřív Bohouškovi koupili chodítko a speciální pásy do auta. „Pomáhat chceme dál. Makléřka už vytipovala vhodné byty, já teď zjišťuji možnosti financování,“ řekl.

Dodal, že rodině také přispějí, například na vybavení nového bytu. U Bohouška lékaři diagnostikovali dětskou mozkovou obrnu. Trpí quadruparézou, ochabováním svalstva na rukou i nohou, takže se pohybuje jen velmi ztěžka.

Uvítají každou pomoc

Zajistit financování bytu nebude jednoduché, protože rodina žije jen z dávek a příspěvků. Otec je na mateřské dovolené s malou Nicol, maminka dostává příspěvek jako Bohouškův opatrovník. „Cena bytu musí být taková, aby zvládli splácet úvěr,“ řekl Jiří Šauer. Pokud by chtěl někdo z čtenářů pomoci, může volat na číslo 608 401 867.

glindel ( 18. ledna 2015 13:55 )

 Česká rodina se tísní v malém bytě a cikánům nadělují domy na počkání.. Je to smutné

Zobrazit celou diskusi