Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Směnárnici přepadli hned třikrát: Žena se teď bojí vyjít z domu!

Autor: sč - 
15. ledna 2015
14:50

Tříčlenný gang lupičů (50, 43, 37) se nezastavil před ničím. Z jejich útoku si ponese doživotní trauma Alžběta H. (58) z Přerovska. Lupiče včera krajský soud ve Zlíně poslal na 17 let za mříže.

Předloni v říjnu přepadli maskováni kuklami s plynovou pistolí Českou spořitelnu v Chropyni na Kroměřízsku. Odnesli si 43 tisíc. Dále se zaměřili na oběť, kterou již znali. Přepadli ji již dvakrát – směnárnici z Přerovska. Jeden z obžalovaných – Jan Neradílek (37) – se na ni vrhnul pár metrů od domu, když manžel přeparkovával auto.

„To, co jí udělal, bylo hrozné. Mířil na ni pistolí, vyhrožoval zastřelením. Na zemi ji kopal, vláčel, šlapal po ní a pak jí pistolí zasadil do hlavy několik úderů,“ řekl manžel Jaroslav (66). Žena si kabelku s tržbou ubránila, ale stále se léčí.

Podle znalkyně trpí posttraumatickou psychickou poruchou. „Dům se pro mě stal vězením. Bojím se, nedokážu normálně žít. Nevycházím z domu. Zničili mi zdraví i život,“ řekla poškozená. Dva z lupičů ženu přepadli celkem třikrát, ale souzeni byli bohužel jen za poslední skutek pro nedostatek důkazů.

„Poprvé se „namlsali“, tak je to stále lákalo,“ podotkl manžel, který by napařil obžalovaným mnohem vyšší tresty.

Útoky na směnárnici

8. 11. 2013 – žena přijela ke svému domu a šla otevřít garáž. Recidivisté jí v mžiku sebrali z auta kabelku s tržbou ze směnárny - 20 tisíc eur a několik tisíc korun.

30. 12. 2013 - čekali, až půjde s tržbou, necelých 50 m od směnárny v Přerově a opět ji přepadli. Chtěli její kabelku.

3. 2. 2014 – číhali na ni u domu a jeden ji brutálně zmlátil. Rodinu směnárníků připravil gang bezmála o milion.

lunatic ( 15. ledna 2015 15:03 )

Je tedy na místě si zažádat příslušné orgány o zřízení směnárny přímo v bytě

Zobrazit celou diskusi